Csökkent a vízszint Arnótnál

Csökkent a vízszint Arnótnál
Arnót, Sajópálfala – A Pálfalán élők emlékezete szerint még soha nem volt ekkora árvízkészültség.

Csöbör Katalin a Fidesz országgyűlési képviselője a rendkívüli árvízhelyzetre reagálva május 18-án, elment a választókerülete minden településére – tudtuk meg a képviselőnő arnóti tájékoztatóján. Beszélt a polgármesterekkel, segített a munkálatokban. Elmondta: a rendőrség, a vízügyi szakemberek és a katasztrófa védelem erői megfeszítve végzik a feladatukat az önfeláldozóan segítő lakossággal együtt. Emlékeztetett rá: a megyében a kihirdetett vészhelyzet következtében az összes érintett település védekezési költségeit központi költségvetési pénzből egyenlítik ki. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a gátakon dolgozik és azoknak is, akik az irányítást végzik. Arnóton a mai napon megkezdődött az apadás, a szivattyúzási munkák folynak.

A várható feladatokat a polgármesterekkel átbeszéljük, fontos a fertőtlenítés és a szúnyogirtás – nyilatkozta Csöbör Katalin. Kolenkó Gábor, Arnót község polgármestere hangsúlyozta, hogy 1974 óta nem volt ekkora árvíz a településen. Mindezidáig 9 lakásból volt szükséges a lakók kitelepítése és közel 40 ház van veszélyben. Kovács Tamás, Sajópálfala polgármestere nyilatkozatában kitért arra, hogy településén az ott élők emlékezete szerint még soha nem volt ekkora árvízkészültség.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s