Credobus Eger Rallye – Tanulás nélkül jön a dolgozat

Akt.:
Eger, Miskolc – Friedmann Zsolt úgy érzi magát, mint a diák, aki úgy megy az iskolába dolgozatot írni, hogy előtte nem készült. A Credobus Eger Rallye-ra munkahelyi elfoglaltság miatt keveset tudott készülni, ettől függetlenül bízik benne, hogy a megerősödött ORC mezőnyben eredményesek lesznek az R4-es Mitsubishivel.

A borsodi versenyző munkáját ebben az esztendőben továbbra is dr. Kovács Annamária segíti navigátorként.

– Egy kicsit tapogatózunk a sötétben. Saját magunkkal, és a többiekkel kapcsolatban is – szögezte le a szezonnyitó előtt Friedmann Zsolt. – Újult erővel, feltöltődve, a régi autóval vágunk neki a nyolcfutamos bajnokságnak, amelyből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni. Felkészültségi szintünket jól mutatja, hogy Egerben még fehér autóval állunk rajthoz, a dekorációnk sem készült el. A partnerek természetsen fel lesznek tüntetve, de a miskolci hétvégéig ezzel kapcsolatban is akad majd teendőnk.

A miskolci ralis az elmúlt szezon második felét sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. A gerincbántalmait sikerült maga mögött hagyni, ebből a szempontból tehát nincs akadálya annak, hogy visszatérjen a gyorsasági szakaszoknak.

– Már a Szilveszter Rallye-n is feszegettem a határaimat, nem volt gond. Bízom benne, hogy a folyamatos terhelés során sem lesz, mert azt tervezzük, hogy egy hozzánk távol eső futamot leszámítva, valamennyi versenyen rajthoz állunk. Az ORC mezőnye nagyon megerősödött. A 3-as kategóriából többen átjöttek hozzánk, és olyan autók is érkeztek, amelyekről még nincs pontos információ. Először tehát fel kell mérni a helyzetet, erre is jó lesz az egri hétvége. A tapogatózás fázisában vagyunk, de ettől függetlenül szeretnénk ott lenni a legjobbak között, a kategória első öt hely valamelyikét tűztük ki magunk elé. Ésszerűtlen kockázatot nem fogunk vállalni, a saját, egyébként gyors tempónkat akarjuk hozni. Hogy ez mire lesz elegendő, egyelőre nem lehet tudni.

Mint ahogy azt sem, hogy az R4-es Mitsubishin kell-e komolyabb fejlesztéseket végrehajtani. Friedmann Zsolt ezzel a kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ezt majd az óra megmondja.

– A Mitsubishink kicsattanóan jó állapotban várja a rajtot – tette hozzá a pilóta. – A jó kipróbált, tépőzáras R4-est felújítottuk, az ORC szabályok ugyan jóval több mindent megengednének, de nem éltünk vele. Először szeretnénk lemérni, hogy a jelenlegi állapotában mire leszünk képesek vele. Elképzelhető, hogy a közeljövőben fejlesztenünk kell, de az is elfordulhat, hogy ebben az állapotában is megálljuk vele a helyünket. A gyorsasági szakaszok és a stopper majd választ ad erre a kérdésre is.

ÉM-ME


Tavaly ősszel Vincze Ferenc és Bazsó Attila győzött Egerben
Eger, Miskolc - Tizenöt R5-ös és közel kétszáz autó a rajtvonal mögött a Credobus Eger Rallye-n. A hazai autós szakágak közül a ralisok ébrednek leghamarabb, hiszen az előttünk álló hétvégén a Credobus Eger Rallye-val megkezdődik az idei bajnokság. Az Heves megyei szezonnyitó – amely megyénkbe is...

Hadikék a múlthét végén az osztrák Rebanland Rallye-n „teszteltek”
Eger, Miskolc - Pénteken a Credobus Eger Rallye-val megkezdődik az idei magyar rali bajnokság. A szurkolóknak újra kell tanulni a párosok nevét a szezonnyitó Credobus Eger Rallye előtt. Az élmezőnyben ugyanis hatalmas változások történtek, szinte nem maradt olyan egység, amely együtt folytatná a ...

Hadikék Ausztriában hangolódtak a hétvégi egri futamra.
Miskolc - Hadik András és Igor Bacigál egy remek színvonalú, nemzetközi versenyen kezdte meg a közös pályafutását. A miskolci ralis és navigátora néhány nappal a szezonnyitó egri futam előtt az osztrák Rabenland Rallye-n járt. A saját – egyébként elég gyors – tempójukat autózva, végül közvetlenül...

Hadikék a bajnoki címért csatáznának. Fotó: DuEn
Miskolc - Hadik András az új navigátorával, a szomszédoknál melegít a hamarosan induló magyar bajnokságra. Az elmúlt esztendők legnagyobb jövés-menése zajlott a hazai ralibajnokság élmezőnyében. Herczig Norbert, a korábbi három esztendő bajnoka idén az Európa-bajnokságon folytatja, de nem Igor Ba...