Credobus Eger Rallye – A régi technikával, de új navigátorral versenyez

Akt.:
Friedmann Zsolt a Mitsubishivel szeretne versenyben lenni
Friedmann Zsolt a Mitsubishivel szeretne versenyben lenni - © Fotó: BZS
Eger, Miskolc – A miskolci Friedmann Zsolt a hétvégén kezdődő ralibajnokság ORC-mezőnyében a pódiumért harcolna.

A rajt pillanatához közeledve egyre inkább fokozódik a várakozás. Pénteken a Credobus Eger Rallye-val megkezdődik az idei bajnokság, a különböző bajnoki osztályokban közel százhetven páros vág neki a háromnapos száguldásnak. Az élmezőnyben igazi sztárparádé várható, amit az is bizonyít, hogy egy híján húsz darab R5-ös autó sorakozik majd a rajtvonal mögött. A kisebb kategóriákban, a kupasorozatokban és az ORC-bajnokságban is komoly csata várható, hiszen korábbi kategóriabajnokok és feltörekvő fiatalok kezdik meg Egerben a bajnokságot.

A miskolci Friedmann Zsolt az elmúlt években megszokott technikával, de új „partnerrel” kezdi az idei esztendőt.

Jó ajánlólevél

– A munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtam Kovács Annamáriának teljes szezont ígérni, így fájó szívvel átengedtem Lencse Zoltánnak – számolt be a változásról a pilóta. – Ezután nem sokkal, egy nagyon kedves barátommal, Kovács Istvánnal álltunk össze, aki annak idején másfél évet navigált Hadik Andrásnak. Ez pedig nagyon jó ajánlólevélnek számított, és a lyukóbányai Rallye3-as versenyen is kiváló közös tapasztalatokat szereztünk. Szinte egyből alkalmazkodott hozzám, nagyszerű volt köztünk az összhang, ezért optimistán várjuk a bajnoki nyitányt.

Friedmann Zsolt egyelőre négy magyar bajnoki futammal számol. Biztos, hogy elindul Egerben, majd a hazai Miskolc Rallye-n, a nyár végi ózdi futamon, és az ERC naptárba bekerült nyíregyházi száguldáson. Ugyanakkor, ha a rajt jól sikerül és az ORC-ben versenyben lesz az értékes helyezésekért, akkor további állomások is lehetnek a programjukban.

Nagy csata az ORC-ben

– Továbbra is a „tépőzáras”, R4-es Mitsubishivel versenyzünk, amit egy általános átvizsgálással felkészítettünk az idényre – szögezte le Friedmann Zsolt. – A múlt heti tesztfutamon másik áttételű váltót próbáltunk ki, de nem tetszett, ezért visszatettük az autóba a régit. Nagyon várjuk a nyitányt, hiszen remek és nagy mezőny gyűlik össze az ORC-ben. Két, két és fél év versenyzés után nem takarózhatunk technikai különbséggel, ha véletlenül nem úgy alakulnak az időeredmények. Mindent megteszünk, hogy folyamatosan az élmezőnyben autózzunk, egy esetleges tartósabb szerepléshez ez hozhatná meg igazán a kedvünket. Régi bajnokok és új trónkövetelők is érkeznek a kategóriába, szinte mindenkivel számolni kell. Bízom benne, hogy velünk is, nagyon szeretnénk mindig a pódiumért, vagyis a legjobb öt hely valamelyikéért csatázni.

ÉM-ME


A Credobus Eger Rallye programja

Adminisztratív és technikai átvételek:

Március 28. (csütörtök):

18.00–21.00 Fakultatív adminisztratív átvétel
Renault Shick-R Kft., Eger, Kistályai út 20.

Március 29. (péntek):

7.00–15.00 Adminisztratív átvétel
7.30–16.00 Technikai átvétel
Renault Shick-R Kft., Eger, Kistályai út 20.

CEZ, ORB, ORC

Március 29. (péntek):

18.40 Rajtdobogó, Eger, Dobó tér
19.13 GY1 – Szuperspeciál, Egerszalók–Eger/1

Március 30. (szombat):

8.08 GY2 – Egerbakta–Pétervásárai elág./1
9.11 GY3 – Parádsasvár–Mátraalmás/1
10.24 GY4 – Verpelét–Egerszalók/1
12.12 GY5 – Egerbakta–Pétervásárai elág./2
13.15 GY6 – Parádsasvár–Mátraalmás/2
14.28 GY7 – Verpelét–Egerszalók/2
16.06 GY8 – Egerbakta–Pétervásárai elág./3
17.09 GY9 – Parádsasvár–Mátraalmás/3
19.22 GY10 – Verpelét–Egerszalók/3

Március 31. (vasárnap):

8.59 GY11 – Egerszalók–Verpelét/1
10.11 GY12 – Mátraalmás–Parádsasvár/1
10.59 GY13 – Sirok–Egerbakta/1
12.37 GY14 – Egerszalók–Verpelét/1
13.50 GY15 – Mátraalmás–Parádsasvár/1
14.38 GY16 – Sirok–Egerbakta/1
15.08 Céldobogó, Eger, Dobó tér


Címvédésre készül a bajnok, aki trónján szeretne maradni
Eger, Miskolc - Hadik Andráshoz visszatért korábbi navigátora, idén ismét Kertész Krisztián lesz a partnere. Hadik András számára örökké emlékezetes marad 2018. november 11-e. Ezen a napon a nyíregyházi szezonzárón, az utolsó szakasz céljában dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa. A miskolci pilóta ...

Balogh János (balra) és Holczer Dániel tűzpiros R5-ös Skodája már rajtra kész
Eger, Miskolc - A hét végén megkezdődik az idei ralibajnokság, méghozzá a szokásosnak mondható egri helyszínen. Hagyomány, hogy a téli szünet után versenyzői és nézői oldalról is felfokozott várakozás előzi meg a pre­miert. Rajt, utána élesben Ebben az esztendőben azonban minden várakozást felü...