COZMA-PER: meghallgatták a kézilabdázókat

“Gyertek! Kértek még?” – ezt a kiáltást hallotta Németh Győzőtől Gulyás Péter kézilabdázó a Patrióta Lokál előtt. A sportoló szerint a férfi agresszíven viselkedett. A kézilabdázó azonban azt nem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozmát.

Gulyás Péter és Jevgenyij Lusnyikov kézilabdázók meghallgatásával folytatódott hétfőn délután a Cozma-per a Veszprém Megyei Bíróságon. A sportolókat tanúként hallgatják ki az ügyben.

Gulyás Péter vallomásában elmondta: azt hallotta valakitől, hogy Marian Cozma az utcán van és verekszik. Ekkor kiment a szórakozóhely elé, ahol elmondása szerint annyit látott, hogy Cozma a bal kezével lendít egyet maga előtt valaki felé, majd összeesik. Abban a pillanatban Ivan Pesic felé fordult, aki vérzett, ezért megmutatta neki, merre van a kórház. Ezután valaki boxoló mozdulattal felé lépett, ezért elfutott. Gulyás Péter egyedül Németh Győzőt ismerte fel a vádlottak közül, aki szerinte kint az utcán azt kiabálta, hogy ” Gyertek! Kértek még? ” és feltűnően agresszíven viselkedett.

A belső kamera felvételei – Videó >>>

Jevgenyij Lusnyikov fenntartotta korábbi vallomásait, mert azt mondta: ilyen hosszú idő után már nem emlékszik pontosan a történtekre. Azt mondta: zajt hallott, ezért ment ki az utcára, ahol a ” Pisztoly! ” felkiáltást hallotta, mely után néhányan megindultak egy sötét terepjáró felé majd elhajtottak azzal. A sportoló szerint a pisztoly szó egy jelnek tűnt, amire mindenki elindult. Ezután odament Marian Cozmához, aki ekkor már eszméletlenül feküdt a földön.

Zarko Sesum, Ivan Pesic és Illyés Ferenc korábban nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják a nyomozati szakaszban tett vallomásaikat, melyet a bíró októberben már ismertetett. E szerint egyikük sem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozmát. Uros Vilovski pénteken áll majd bíróság elé.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.
– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából