Cozma-gyilkosság – újabb gyanúsított

Újabb gyanúsítottja van a Cozma-ügynek. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 26 éves férfit garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és a városi bíróság szerdán elrendelte előzetes letartóztatását. Vele együtt már 8 embert gyanúsítanak azzal – heten előzetes letartóztatásban vannak – , hogy részt vett február 8-án egy veszprémi szórakozóhelyen az MKB Veszprém játékosainak megtámadásában. Az incidensben Marian Cozma-t halálra szúrták, míg két csapattársa életveszélyesen megsérült.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetésének helyszínén hallgatták ki szerdán az egyik gyanúsítottat, hogy rekonstruálni tudják a február 8-án történteket. Ennek eredményéről és az újabb gyanúsított vallomásáról azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adnak bővebb felvilágosítást. Mint ahogy arról sem, hogy megtalálták-e a bűncselekménynél használt eszközt. Kedden ugyanis a 8-as főút mellett Hajmáskér térségét fémkeresőkkel kutatták át. A keresésben összesen harminchatan vettek részt, a bűnügyi osztály munkatársai mellett a helyszínen voltak tűzoltók, tűzszerészek és katonák is.

Mint ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt: egy veszprémi szórakozóhelyen február 8-án éjszaka támadtak rá Marian Cozma-ra és csapattársaira. Marian Cozma-t halálra szúrták, míg Ivan Pesicnek egyik veséjét kellett eltávolítani, Zarko Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. A nyomozás várhatóan még ebben az évben lezárul.