Cozma-gyilkosság – nem vallott társairól Raffael Sándor

Nem tett vallomást a társaival kapcsolatban a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Raffael Sándor, akit kedden hallgattak ki újra a rendőrök. A nyomozók nem a gyilkossággal összefüggésben kérdezték, hanem társairól és anyagi körülményeiről, ezért megtagadta a vallomástételt.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án, vasárnap hajnalban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Az ügynek jelenleg hét gyanúsítottja van, közülük hatan vannak előzetesben. Közöttük van Raffael Sándor is, akit a gyilkosság után társával Ausztriában fogtak el. Eddig több mint 450 tanút hallgattak meg a rendőrök és 37 szakértőt rendeltek ki az ügyben, a nyomozás tart és év végén érhet véget.

Kamarás Gábor, Raffael ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfelét kedden hallgatták ki újra a rendőrök. Nem a gyilkossággal összefüggésben kérdezték, ezért megtagadta a vallomástételt. A nyomozók társaival és anyagi körülményeivel kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A nyomozás egyelőre tart, újabb fejleményekről nem tájékoztatta a rendőrség az ügyvédet.Sporthírek