Borsodba is érkezett egy kamionnyi adomány az élelmiszerlánctól

Akt.:
Örültek a gyerekek az ajándékoknak
Örültek a gyerekek az ajándékoknak - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Immár negyedik alkalommal segíti a COOP a különleges ellátást igénylő gyermekeket.

Idén országszerte 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat a Coop Segély Alapítványon keresztül a COOP üzletlánc. Az összesen 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerből álló adományt az ország minden megyéjébe kiszállítják, így egy teherautónyi tartós, COOP saját márkás élelmiszer érkezett csütörtök délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz.

– A gyermekközintézmények támogatásával célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő munkatársak munkájára, és példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is. A megyében összesen 758 főt, közel 8 tonna súlyú élelmiszer-adománnyal támogatunk – mondta Pálné Soltész Veronika, a Coop Segély Alapítvány képviselője, hozzátéve: bíznak benne, hogy a támogatásnak köszönhetően felszabaduló forrásokat a gyerekek üdültetésére tudja fordítani az intézmény.

c2Fotó: Bujdos Tibor

Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltségének igazgatója köszönetet mondott az adományért és aláhúzta: megyénkben a gyermek- és lakóotthonokban, illetve a nevelőszülőknél élő gyerekekhez jut el a segítség.

– Nem lehet csak profitorientált egy cég, meg kell hogy jelenjen az üzleti filozófiájában a társadalmi szolidaritás is, ebben a COOP élen jár – hangsúlyozta az eseményen dr. Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A nevelőktől és nevelőszülőktől kapott törődést, szeretetet jól kiegészíti a COOP a karitatív munkájával, jegyezte meg dr. Buda Zsuzsanna, Miskolc város aljegyzője, aki az önkormányzat nevében mondott köszönetet és egy tanulságos történetet is elmesélt a gyerekeknek arról, miért jó adni.

A gyermekotthon lakói verses, mondókás műsorral köszönték meg, hogy az alapítvány immár negyedik alkalommal gondolt rájuk.

ÉMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .