Friss hírek

2009.06.08. 09:53

VIHAR - mintha gépfegyverrel lőttek volna a házakra

<p>Mintha gépfegyverrel lőttek volna a házakra, úgy néznek ki egyes épületek Nyírbogdányban ahol a vasárnapi vihar tombolt. A környéken volt, hogy ökölnyi jégdarabok estek - mondta a Független Hírügynökségnek Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója.</p>

Pavelcze László, aki maga is részt vesz az épületek kijavításában, elmondta, hogy vasárnap óta tart az épületek felújítása. Nyírbogdányban, ahol a szeretetszolgálat speciális mentőivel dolgoznak, 1050 ház rongálódott meg. Sérülés egyébként nem nagyon volt, mert a jég csak a tetőkön hatolt át, a födémen nem. Jelenleg a sérült tetők nejlonozása, javítása tart.

Az önkormányzat az iskola tornatermében kijelölt ideiglenes szálláshelyeket, de az emberek nem igazán veszik igénybe, mindenki a saját vagyontárgyai mellett akar inkább maradni - mondta Pavelcze László.

A településen és más, környékbeli falvakban nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók is, más megyékből is vontak össze erőket a károsultak megsegítésére.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, 26 településen, több mint 3000 lakóházban keletkeztek kisebb-nagyobb károk Szabolcs Szatmár Bereg megyében az első felmérések szerint. 6 ház lakhatatlanná vált, és 24 lakót kellett emiatt ideiglenesen elhelyezni. Ők főleg rokonoknál húzták meg magukat éjszakára.

A hirtelen érkezett hatalmas szél és jégeső miatt főként a háztetők károsodtak, kémények dőltek le, redőnyök rongálódtak meg és ablakokat vert be a jég. A legsúlyosabb helyzet Nyírbogdányban alakult ki, Jelentős károk keletkeztek a vihar útjába kerülő Kemecse, Nyírtura, Demecser, Berkesz, Nyírtass, Gyulaháza, Nyírkarász, Székely, Beregsurány, Csaroda, Ilk, Jánd, és Márokpapi településeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!