Codecool: Ha nincs állás, nincs tandíj

Akt.:
Codecool: Ha nincs állás, nincs tandíj
Miskolc – A Codecool gyakorlatorientált programozó képzéssel indul szeptemberben.

Leginkább olyanokat vártunk, akik érdeklődnek a programozó szakma iránt és szeretnék minél hamarabb megszerezni azt a tudást, ami a piacon szükséges – árulta el a keddi Codecool nyílt nap szünetében az Észak-Magyarországnak Simon Gábor, a Codecool egyik alapítója. – Most indul ez a képzés először, Miskolcon kezdünk és szeretnénk feltölteni az idei évfolyamot, ezért bemutatjuk a Codecoolt.

Miben is vagyunk más, és új a cég? Gábor elmondása szerint leginkább abban, hogy gyakorlatorientált a képzésük és az alapítók és a mentorok is az iparágból érkeztek. Azt a tudást igyekeznek átadni, amit az ipari szereplők keresnek.

18 hónapos képzésben

– Nagyon kevés olyan tudással rendelkeznek az IT oktatásból kikerülők, ami gyakorlathoz közeli. A cégeknek belső tréningeken hosszú hónapokig oktatni kell a felvettek. Mi ezt megszeretnénk spórolni nekik – magyarázta a Codecool egyik alapítója.

Érdeklődőkben természetesen nem volt hiány kedden. Erre számítottak Miskolcon? – vetettük fel.

– Ez egy új dolog volt, voltak buktatók az elején, ám azt kihúzhatjuk, hogy nem lesz elég jelentkező – fogalmazott Simon Gábor. – Három felvételi körünk van, ebből kettő lezajlott, így szép számmal tudunk felvenni hallgatókat, a tervezett létszámmal elfogunk tudni indulni.

Később a végzősök további pályafutását is figyelemmel tudják kísérni a Codecool-osok. Ráadásul garantálják, hogy munkát fognak tudni adni a náluk végzőknek.

– Ez részben azt jelenti, hogy ha nem tudjuk őket bejuttatni állásinterjúra bizonyos cégekhez, akkor nem kell kifizetniük a tandíjat. Másrészt informatikai cégekkel való kapcsolataink révén gyakornoknak, vagy főállású munkatársnak kitudjuk majd közvetíteni hallgatóinkat – derült ki.

Az oktatás szeptemberben kezdődik és 18 hónapig tart.

ÉM-JLI