Címvédésre készül Stéphane Lambiel

Stéphane Lambiel hódítani készül
Stéphane Lambiel hódítani készül
Tokió – Kedden 46 ország 189 versenyzőjének részvételével rajtol a tokiói műkorcsolya-világbajnokság.

A januári, varsói kontinensviadaltól távolmaradó svájci  Stéphane Lambiel a címvédés reményében áll rajthoz a japán fővárosban, legnagyobb riválisa a kétszeres Európa-bajnok francia Brian Joubert lehet.

A magyar színeket Sebestyén Júlia és a Nagy Zsuzsanna-Elek György jégtánc páros képviseli.

A férfiaknálLambiel és Joubert mellett az olimpiai bronzérmes kanadai Jeff Buttle és a világbajnoki harmadik helye mellett a Négy Kontinens-bajnokságon kétszer is diadalmaskodó amerikai Evan Lysacek is esélyes ugyan, várhatóan mégis a svájci és a francia klasszis között dől majd el az aranyérem sorsa.

A nőknél a dobogós helyek megszerzéséért amerikai-japán csata sejthető, a Grand Prix-sorozatot hetedikként záró Sebestyén Júlia számára az első tíz hely valamelyikének megszerzése a cél.

A párosoknál a címvédő kínai Qing Pang, Jian Tong duó a favorit, a jégtáncosoknál várhatóan a bolgár, a francia és az orosz pár küzd majd az elsőségért.

A Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánc páros nem indulhat, mivel Elek Attilának a varsói Európa-bajnokságon eltört a bokája. Az elsőszámú magyar kettős helyett a Nagy Zsuzsanna-Elek György duó kap lehetőséget, számukra a legjobb huszonnégy közé jutás a feladat.További hírek a Sport kategóriából