Club Laguna + MISI: a jövőben együtt

Miskolc – Az úszósportban jelentős szerepet magáénak tudható két sportszervezet, a Club Laguna Miskolc, és a Miskolci Sportiskola úszó szakosztálya a jövőben közösen dolgozik a város úszó sportjának fejlődése érdekében.

A miskolci úszó együttműködésről [.pdf – 24KB]

A miskolci úszó együttműködésről [.pdf – 24KB]

A megyeszékhely úszósportjában az elmúlt időszakban – elsősorban a szűkös vízfelület miatt – nem a harmonikus együttműködés dominált, de úgy tűnik sikerült közös nevezőre jutniuk az érdekelteknek a cél érdekében: a párhuzamosságokat felszámolva, a feladatok elosztásával a jövőben a MISI úszószakosztálya 10 éves korig edzi, versenyezteti a miskolci sportolókat (Hölcz Péter szakágvezető égisze alatt), a Club Laguna pedig ezen életkor felett teszi ugyanezt (Fázold Henrik szakmai vezető irányításával). A sajtótájékoztatón elhangzott: a közös nevezőre jutásban a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatójának, dr. Szatmáry-Antal Tamásnak jelentős érdemei vannak.

Célok

– Az 5 esztendős Club Laguna tavaly a megye legeredményesebb úszó klubja volt, az új célunk az, hogy az erők egyesítése után az országos ranglistán is előre lépjünk, és minél eredményesebb úszókat neveljünk, akik a válogatottságig is eljutnak – fogalmazott Lavotha Péter, a Club Laguna Miskolc elnöke.
Fuhrmann Géza, a Miskolci Városi Sportiskola igazgatója e mellett azt emelte ki, hogy már most megkezdték a felkészülést a két év múlva bekövetkező időszakra, a 2009-ben átadni tervezett 50 méteres versenyuszoda megtöltésére, mert mint mondta: a cél az, hogy minél több gyerek megtanuljon úszni, ehhez meglesz a szükséges vízfelület, így a tehetséges gyerekek fejlődését a MISI, majd a Club Laguna keretein belül segíthetik.
Bartha Györgysporttanácsnok, aki az ünnepélyes bejelentésen a miskolci önkormányzatot képviselte – miután megerősítette a versenyuszoda megépítését – az erők koncentrálásának pozitívuma mellett az úszás egészségnevelő hatását említette, mint olyan célt, amelyre érdemes áldozni a köz vagyonából.

Letölthető

A miskolci úszó együttműködésről

A miskolci úszó együttműködésről