Clinton: "súlyos következménye"

“Nagyon súlyos következményei” lennének Pakisztánra nézve, ha onnan indítanának egy sikeres terrortámadást az Egyesült Államok ellen – jelentette ki Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a CBS amerikai televíziónak nyilatkozva.

A Clintonnal készült beszélgetésből szombaton hoztak nyilvánosságra részleteket. A kilejentést azután tette, hogy terrorizmussal kapcsolatos vádakat emeltek egy pakisztáni származású férfi ellen, aki egy hete New York-ban akart robbantani.


“Egyértelművé tettük”, hogy “nagyon súlyos következményekkel” kell számolnia Pakisztánnak, ha egy amerikai földön végrehajtott sikeres terrortámadás az országhoz vezethető vissza – jelentette ki az amerikai külügyminiszter a CBS “60 Minutes” című műsorának adott interjúban. Hillary Clinton azt nem közölte, hogy pontosan mit ért “súlyos következmények” alatt.

Clinton elismerte, hogy a pakisztáni kormány az utóbbi két évben együttműködőbbé, és elkötelezetebbé vált a terrorizmus elleni harcban. Az amerikai külügyminiszter azonban közölte, hogy Washington még többet vár el Iszlámábádtól. A teljes interjút vasárnap sugározza a CBS.

Közben a Washington Post című amerikai lap szombaton azt közölte, hogy megérkeztek a pakisztáni fővárosba az FBI ügynökei, hogy a meghiúsult New York-i merénylettel kapcsolatban nyomozzanak. Az ügynökök azt vizsgálják, hogy külföldi terrorszervezetek pénzelték-e a pakisztáni származású Faisal Shahzad kudarcot vallott robbantási kísérletét.

A pakisztáni kormány teljes együttműködsét ígért a terrorkísérlet ügyében indított nyomozásban. A hétfőn letartóztatott Shahzad azt állította kihallgatásakor, hogy Pakisztán törzsi területein kapott kiképzést terrorista táborokban.
– Független Hírügynökség –