CLB: a biztosítók 50 és 200 ezer forint között térítik a besurranók által ellopott értékeket

Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) – A besurranó tolvajok által elemelt értékeket a biztosítók csak 50 és 200 ezer forint között térítik meg, de csak abban esetben, ha a károsult lakásbiztosítási szerződése tartalmazza a besurranásra vonatkozó kitételt – hívta fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

Ha az ügyfél lakásbiztosítása tartalmazza a besurranási kitételt, a tolvajok azonban 50 ezer forintnál kisebb értéket lopnak el, azt egyetlen biztosító sem téríti meg, viszont ha az eltulajdonított érték meghaladta az 1 millió forintot, a biztosítók akkor is csak legfeljebb 200 ezer forintot fizetnek a károsultnak – olvasható a közleményben.

Németh Péter, a kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a jelenlegi hosszan tartó kánikulában a nyitott házakat, lakásokat szinte tálcán kínálják a tulajdonosok a besurranó tolvajoknak, akik ezt végtelenül találékonyan ki is használják.

A településről településre utazó, többnyire bandákban dolgozó tolvajok éjszaka kifigyelik, hol van olyan nyitott ablak vagy terasz, amelyen akadálytalanul bemehetnek a házba, utána pedig visznek, amit csak érnek – fűzte hozzá.

Elmondta: nappal gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok birtokaikon belül találkoznak a besurranókkal, akik ilyenkor rögtönzött rosszullétre, szomjúságra hivatkozva vizet kérnek, amit legtöbbször kapnak is, majd a segítőkész emberek csak később veszik észre, hogy lakásukból eltűnt a pénzük és egyéb tárgyaik.

Németh Péter hangsúlyozta: mindenkinek érdemes megnéznie a régebben kötött lakásbiztosítási szerződését, van-e benne besurranásra is vonatkozó garancia, ellenkező esetben egyetlen biztosító sem fizet az eltulajdonított értékekért.

– MTI –