Civilek takarítják ma a Mátrát

Törött étkészletet, autógumit, elhasznált nadrágpelenkát, sőt kidobott hűtőgépet, fotelt és heverőt is találtak már a Mátra takarítása közben a Kékes Turista Egyesület tagjai, akik szombat délelőtt ismét 13 túraútvonal megtisztítására indulnak – értesült a Független Hírügynökség.

Juhászné Hartman Márta, a Kékes Turista Egyesület egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: Civil szervezetük tizenötödik alkalommal lát hozzá a turisták, illetve a hétvégi ház-tulajdonosok szemetének összegyűjtéséhez. Az erdei takarítási akció az egyesület szerint eredményes, évről-évre több az önkéntesük. Előfordult már, hogy egy-egy ilyen túrán százan gyűjtötték a szemetet és ennek köszönhetően egyre tisztább a Mátra.

A szemétszedő túra Gyöngyösről, a gimnázium elől szombaton reggel nyolckor indul és 13 túraútvonalat bejárva Mátrafüreden, a patakparton fejezőik be, ahol konténerekbe rakják az erdőkben szétdobált holmikat. A szemétszedőket itt meleg étellel várják. Az erdei takarítók az akció végén egy kitűzőt kapnak a Kékes Turista Egyesülettől – tette hozzá Juhászné Hartman Márta.