Civil szervezetek tanácskoztak

Civil szervezetek tanácskoztak
Tokaj – Interregionális konferenciának volt a helyszíne az elmúlt hétvégén a borok fővárosa.

A negyedik éve visszatérő tanácskozás most TRIVIUM-Fejlesztés-Párbeszéd címmel került lebonyolításra.

Maga a TRIVIUM program huszonnyolc észak-magyarországi, kelet-szlovákiai és kárpátaljai civil szervezet és ifjúsági szolgáltató intézmény munkáját kapcsolja össze, a munkát 2002-ben indítottuk útjára azzal a szándékkal, hogy a határon átnyúló kapcsolatok építésével segítsék a fiatalokat és a civil szervezeteket célzó szolgáltatások építését, a társadalmi párbeszéd szélesítését.

Szerteágazóan

Az idei konferencia céljaként az ifjúsági és civil szerveztek nemzeti, interregionális fejlesztésekben történő részvételének támogatását, a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat, a Nógrád Megyei Önkormányzat, a Kassa Megyei Önkormányzat és a Beszterce Megyei Önkormányzat között létrejött együttműködés tartalmának kiszélesítését, társadalmi beágyazottságának növelését, a civil szervezetek és a szektorok közötti párbeszéd építését jelölték meg a szervezők.

Az eseményen Törzsök Erika az MH külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkársága főosztályvezetőjének a Szülőföld Alapról és a kormányzat nemzetpolitikájáról tartott előadása váltott ki kisebb vitát a megjelentek között.

SFL