Civil országprogramot készített a Magyarok Szövetsége Mozgalom

Nemzeti programot bocsát társadalmi vitára a Magyarok Szövetsége Mozgalom. Herpai Sándor, a szervezet alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: 850 civil szakértő hét hónapig dolgozott egy olyan átfogó programon, amely kivezet a válságból. A mozgalom a programot augusztusi nagygyűlésén véglegesíti, ahol az ország legnagyobb szabadtéri rendezvényét is meg akarják szervezni.

A program keretében a többi között gazdasági, mezőgazdasági, oktatási, egészségügyi, környezeti és külpolitikai kérdésekre dolgozott ki javaslatokat a szervezet 12 munkacsoportja. Herpai Sándor elmondta: a civil szakértők a mostani helyzetet, a múltat és a nemzetközi gyakorlatot elemezték. A programban a korrupció-ellenes küzdelem, az állami beruházások felülvizsgálata, a kis- és középvállalkozások fellendítése és energiatakarékossági kérdések is szerepelnek.

A végleges megoldásokat augusztus 21-én fogadják el. A szervezet a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklós-Bösztörpusztán tarja gyűlését, ahol társadalmi, kulturális és hagyományőrző rendezvény is lesz, valamint ezer őstermelő és kézműves részvételével megrendezik a magyar termékek vásárát is.Sporthírek