Friss hírek

2009.07.16. 19:59

A belső harcok leállítását sürgeti az SZDSZ új elnöke

<p>A belső háborúskodás leállítását és a párt újraépítését kezdeményezi az SZDSZ tagjainak írt levelében a liberális párt vasárnap megválasztott elnöke. Retkes Attila ebben a munkában mindenkire számít, függetlenül attól, hogy kit támogattak korábban. A politikus szerint a lejáratására indított kampány az SZDSZ talpra állításának esélyeit rombolja.</p>

Az SZDSZ új elnöke megválasztása után azért szólította fel lemondásra a párt frakcióvezetőjét, hogy megszűnjön a liberális párt "kétfejűsége" - áll Retkes Attila levelében, amelyet a párt tagjaihoz címzett csütörtökön. A liberális politikus szerint az SZDSZ legfőbb döntéshozó szerve, a küldöttgyűlés sem ért egyet a Kóka János által képviselt politikával.

A pártelnök szerint a frakcióvezető ezután a lemondás helyett igaztalan vádakra épülő lejárató kampányba kezdett ellene. Retkes Attila azonban az őt támogató aláírásgyűjtés leállítását is kérte a belső háborúskodás leállítása érdekében. A politikus levelében úgy fogalmazott, hogy "jóvátehetetlen károkat okoznánk, ha azokat, akik még képesek lennének tenni a pártért és a liberális választókért, néhány ember személyes ambíciói miatt hagynánk szembefordulni egymással és a megmaradt szavazókkal."

Retkes Attila egyetért Pető Iván korábbi pártelnök azon véleményével, hogy ez már nem az a párt, amelybe annak idején belépett. Az SZDSZ támogatottsága húsz százalékosról két százalékosra esett vissza, a politikájukat évről-évre egyre kevesebb liberális szavazó támogatja. "Szép lassan felőröltük a hitelünket. Valóban az alapoktól kell újrakezdeni" - áll az SZDSZ elnökének levelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!