Civil kontroll a pécsi biomassza-fejlesztésben

Bármely, magát a zöld ügyek iránt felelõsnek érzõ civil szervezet jelentkezhet a Pannonpower Holding Zrt. civil kontroll programjába.. A cég a pécsi erõmû biomassza-fejlesztését végzi – közölte Péterffy Attila, a cég elnök-vezérigazgatója.

A kezdeményezés alapján a civil kontrollt gyakoroló csoport bepillantást nyerhet a tüzelõanyag-felhasználás területeibe. Péterffy Attila elmondta, bár az erdõterületek fogyása miatti erõteljes lakossági aggodalmat egyetlen hatósági ellenõrzés, vagy adat sem támasztja alá, ennek egyoldalú közlése nem nyugtatja meg a lakosságot. Ezért tartják fontosnak azt, hogy a civilek, és végsõ soron Pécs lakói aktívan részesei legyenek a tájékoztatásnak. A cég azt szeretné, ha a szerdán meghirdetett civil kontroll programban minél több szervezet képviseltetné magát.

A pécsi erõmûben 2004-ben adták át a 50 megawatt villamos teljesítményû biomassza erõmûvi blokkot. A cég tervei között a zöld-energia elõállítás növelése, vagyis két további biomassza-blokk megépítése szerepel.