Tokaj hírei

2011.06.09. 10:40

Véget ért a HVS felülvizsgálata Dél-Zemplénben

<p>Tokaj - Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (IH) a 6/2011. (II.4.) közleményében a 2008-as évben elfogadott Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) felülvizsgálatára szólította fel a Helyi Közösségeket.</p>

A Dél-zempléni LEADER Helyi Akciócsoport (HACS) a felülvizsgálat során maximálisan eleget tett a nyilvánosság biztosítására vonatkozó előírásoknak. A helyi közösséghez tartozó 30 település mindegyikének polgármesteri hivatalában hirdetmény lett kifüggesztve a felülvizsgálat kezdetekor. 2011. február 18-án megválasztásra került az a 16 főből álló Tervezői Csoport, amelynek a feladata a HVS felülvizsgálat folyamatának lebonyolítása, koordinálása volt. A projektötletek gyűjtése érdekében lakossági fórumok összehívására került sor Alsódobszán, Bodrogkeresztúron, Tállyán, Tiszaladányon valamint Tokajban. A HACS munkaszervezeti irodájában ezzel párhuzamosan is folyamatos volt az ügyfélszolgálat, a beérkező javaslatok rögzítésre kerültek. A lelkes és aktív HACS tagok, polgármesterek, vállalkozók, illetve civilek eredményes munkájának köszönhetően idén nyáron három célterületre lehet majd pályázatokat benyújtani az EMVA IV. tengelyének második körében. A célterületek középpontjában –a közösség határozott iránymutatása szerint- a helyi termékek feldolgozásának, piacra juttatásának illetve marketingjének támogatása áll, az új munkahelyek teremtését maximálisan figyelembe véve.

A célterületek megalkotásával azonos időszakban folyamatosan zajlott a HVS felülvizsgálata is. A felülvizsgált Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát a HACS tagsága 2011. május 24-én, a Bodrogkisfaludon tartott ülésen megismerte, majd egyhangú szavazással jóváhagyta.

A HACS ülése előtt a D.Z. Nektár Leader Nonprofit Kft. Döntéshozó Testületi Ülésére is sor került. Ezen az ülésen a döntéshozók megismerhették a D.Z. Nektár Leader Nonprofit Kft. könyvvizsgálói jelentését valamint a 2010. évi Egyszerűsített éves beszámolóját, amelyet egyhangúlag hagytak jóvá.

- Krimin Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!