"Cirkusz a színházban!" – a CIRCA és a Tiger Lillies Pécsett

Két különleges produkció érkezik Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosába november 8-án és 9-én. Az egész éves cirkuszi programsorozatra a “Cirkusz a színházban!” elnevezésű minifesztivál két fellépő társulata teszi fel a koronát: a Circa Ausztráliából, a Tiger Lillies Freakshow-ja pedig Angliából érkezik Pécsre – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

Kaland, veszélyes játék az emberi testtel és a fizikai teljesítőképesség határaival – ausztrál módra. A CIRCA letisztult, látványos előadás, a cirkuszi műfaj teljesen új megközelítése: semmi díszlet, semmi kellék, csupán a gravitációnak kiszolgáltatott testek nagyon is valós színpadi jelenléte. Nincs történet, nincs mese, nincs teatralitás. Előadásaikban a cirkusz és a kortárs tánc elemei keverednek a legmodernebb és a leghagyományosabb színházi megoldásokkal. Előadásukat november 8-án, a Pécsi Nemzeti Színház Kamaratermében lehet majd megnézni.

A Tiger Lillies egy beskatulyázhatatlan angol zenekar az opera és a cigány dallamok sajátos ötvözetéből építkezik, így énekelve meg a periférián élők történeteit. A Tiger Lillies ezúttal azok világáról mesél, akik bár velünk élnek, életükről vajmi keveset tudunk: ők a cirkuszvilág “klasszikus” szereplői, a törpék. A Freakshow a szomorú szépséget, a tragikus sorsokat énekli meg a maga utánozhatatlan stílusában. November 9-én két alkalommal,18 órakor és 21 órakor is meg lehet majd nézni előadásukat a Pécsi Nemzeti Színház színpadán.