segítsünk!

2019.11.06. 11:30

Dorina az életéért küzd

Október 13-án este ütötte el egy autó a tehetséges­­­ közép­iskolás lányt.

Hegyi Erika

Dorinát súlyos állapotban szállították kórházba (Illusztráció)

Forrás: ÉM

„Sajnos nagy a baj…” – írta ki a közösségi oldalra Ináncsi Gergely, a Zsófi-ReményVár Egyesület elnöke. Kiderült, egy fiatal lány küzd az életéért a kórházban. Október 13-án este 9 óra körül súlyos baleset történt Miskolcon, a tapolcai elágazásnál. Bari Dorinát ütötte el egy autó. A középiskolás lány a piroson ment át az úton.

Kitűnő tanuló

– Dorina Bükkaranyoson él édesanyjával és két testvérével, ötödéves középiskolás, főiskolára készül, tanító szeretne lenni. Régóta támogatjuk a családot, mert nehéz körülmények között élnek. Dorina édesanyja, Anna szorgalmasan dolgozik, mindent megtesz a gyerekeiért. Dorina kitűnő tanuló, húga, Klaudia szintén. Henrik, a legkisebb gyerek, még általános iskolába jár, és igyekszik tartani a lépést nővéreivel. Tisztes szegénységben élnek, szerényen, de nagy szeretetben. Dorina sokszor önkénteskedett már nálunk – sorolja Gergely.

Bari Dorina Fotó: ÉM

Megtudjuk azt is, hogy a fiatal lány súlyos koponyasérülést, medencetörést és többszörös zúzódást szenvedett. Sokáig mesterséges altatásban tartották, állapota sokat javult, így egy hete felébresztették. Lélegeztetőgépen volt, majd megpróbálták levenni róla, de nem tud önállóan lélegezni. Néhány napja gégemetszést végeztek el rajta, mert már nem tolerálta a szervezete a tubust, amire a lélegeztetéshez volt szükség.

Vérmérgezés

– A napokban tudtuk meg, hogy Dorina állapota ismét romlott, életveszélyben van, a szepszis (vérmérgezés) támadta meg a tüdejét. Anna minden nap vele van a kórházban, minden nap utazik, hogy ott lehessen, foghassa a kezét. Munka után rohan a kórházba. Az utazási költségek, a speciális felfekvés elleni testápoló (ezt vinni kell, nincs a kórházban) és az egyéb, ezzel járó kiadások megterhelik a családi kasszát, elfogyott minden pénzük. Hisszük, hogy Dorina jobban lesz. Hinnünk és segítenünk kell! Nem tudhatjuk, mi fog történni a következő napokban, de anyagi segítségre nagy szüksége van és lesz a családnak – fogalmaz Gergely, aki egyesületével hosszú évek óta támogat nehéz sorsú, gyermekes családokat.

Sikerült az édesanyjával, Annával is beszélnünk. Megtörten mesélt nagylányáról. Dorina a Fazola-szakgimnáziumban tanul, grafikus és ékszerkészítő képzésen. A tanulás mellett dolgozott is, hogy meg tudja magának venni, ami szükséges. Hiszen tudta, hogy családja nehéz anyagi körülmények között él.

– Nem akart minket terhelni azzal, hogy pénzt kér. Nyáron, amikor más fiatalok pihentek és nyaraltak, ő Siófokon dolgozott, hogy ezzel is enyhítse a család anyagi terheit. Nagyon szereti a testvéreit, a húgával olyan jó viszonyban vannak, mintha barátnők lennének – mondta megtörten. A két kisebb gyereke nagyon megijedt, amikor kiderült, hogy mi történt, de leült velük beszélgetni, és most már a gyerekei támogatják őt lelkileg. Férjétől ugyan elvált, de amiben tudja, ő is segíti családját.

Így segíthetnek

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki teheti, segítse a családot!

Az utaláshoz szükséges adatok:

Számlatulajdonos: Zsófi-ReményVár Egyesület

Bankszámlaszám: 10402764-50526755-84751000

IBAN szám: HU98

SWIFT kód: OKHBHUHB

PayPal: [email protected]

Közlemény: Bari Dorina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában