CineFest – Gaspar Noé személyesen mutatja be filmjét a fesztiválon

Akt.:
Budapest/Miskolc, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – Magyarországon először a 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható Gaspar Noé legújabb filmje, a Szerelem. A francia rendező a fesztivál vendége lesz, személyesen mutatja be szombat este az alkotást, és közönségtalálkozón is részt vesz.

Gaspar Noé a közönségnek a filmfesztivál zárógálája, a díjak nyerteseinek kihirdetése után mutatkozik be, ami rendhagyó lesz a rendezvény történetében. Ezt követően 21 órakor tartják a Szerelem című alkotásának bemutatóját, amely után a közönség kérdéseket is feltehet a filmről a rendezőnek – olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Szerelem a botrányfilmes Gaspar Noé legújabb alkotása, amelynek világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában kapott helyet. Gaspar Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, a Visszafordíthatatlan és az Enter the Void. A Szerelem című filmben explicit jelenetek sorával mesél egy szerelmi háromszögről, azon belül pedig egy fiú és egy lány szerelmére, annak érzelmi hullámvasútjára koncentrál.

A Szerelem csütörtökön és szombaton lesz látható Miskolcon, a film országos mozibemutatója szeptember 24-én lesz.

A 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 20-ig tart. A seregszemlén csaknem 170 filmet vetítenek a közönségnek és ezek mindegyike hazai premier. Emellett koncertek, workshopok és kiállítások is várják a látogatókat.

– MTI –