Címvédőként vágnak neki az ob-nak a tiszaújvárosiak

A tiszaújvárosi elit csapat tavalyi befutója
A tiszaújvárosi elit csapat tavalyi befutója
Tiszaújváros – Jubileumi ReMat Tisza Triatlon, a hét végén Dél-Borsodban.

A várossá nyilvánításának 50. évfordulóját idén ünneplő Tiszaújváros az előttünk álló hétvégén ad otthont a jubileumi, 25. ReMat Tisza Triatlonnak. A szombati klubcsapat országos bajnokságon és a vasárnapi ranglistaversenyen egyaránt jó néhány éremre pályáznak a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói.

Kovács és Vanek is

A május 21-én, szombaton a Termálfürdőben 13 órakor kezdődő, 100 indulót felvonultató klubcsapat országos bajnokságon az elit felnőtt férfi együttes címvédőként próbálhat szerencsét. A Balogh Bence, Dévay Márk, Hankó Dávid, Lehmann Bence, valamint a légiósként már a felkészülésben is besegítő német Frederic Funk célja nem más, mint megvédeni az elsőséget. A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub további tíz egysége közül szintén aranyesélyes az Utánpótlás2 kategóriás leány- (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Jakab Ilka, Szegedi Sára) és fiú- (Leh­mann Csongor, Tóth Róbert, Dévay Zsombor, Fróna Ákos, Orosz Gergő) csapat. A Szabolcsi Fruzsina, Szakály Zsófia, Szakály Zsuzsanna, Vizi Viktória alkotta felnőtt női kvartett is odaérhet a dobogóra, csakúgy mint a Bán Csaba, Bari Béla, Oláh György, Rácz Róbert, Vígh Sándor László összeállítású szenior férfi ötösfogat.

Friss hír, hogy a klubcsapat ob női mezőnyében, ott lesz a riói olimpia két biztos magyar résztvevője, Kovács Zsófia és Vanek Margit is, akik a Budaörsi TKE együttesét erősítik.

Segítik a kezelést

A vasárnapi folytatásban az egyéni versenyeké lesz a főszerep. Elsőként, 8.40-kor a legfiatalabbak, az aquakid korcsoportos leányok rajtolnak el. Az egymást követő korosztályok versengésének részét képezi ebben az évben is a paratriatlon országos bajnokság. A várhatóan mintegy hatszáz tagú mezőnyben a rendező egyesület képviselői közül szintén jó néhányan pályáznak éremre. A serdülő leányoknál Kovács Anna, az ifjúságiaknál Putnóczki Dorka, Dévay Zsombor és Leh­mann Csongor egyaránt a Top3-ba várható. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két „Tokió 2020”-kerettag sportolója, Dévay Márk és Lehmann Bence a felnőttek mezőnyében igyekszik minél jobban helytállni. Ami biztos, a jó nevű ellenfelek között számolniuk kell a tavalyi abszolút első Bicsák Bencével (Pécsi SN) is.

Az utóbbi években már megszokott módon, minden csapat 500, minden egyéni induló 200 forinttal segíti az egykori kiváló tiszaújvárosi triatlonos, a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett Benedek László rehabilitációs kezelését.

ÉM-SZIS


Triatlon: nemzetközi versenyek

Német Junior Kupa, Németország, Forst

Junior férfi: 7. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi TK).

Ifjúsági leány: 2. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi TK).

Ifjúsági fiú: 3. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK).

Rimini Challenge, Olaszország, Rimini

Felnőtt férfi: 19. Hankó Gábor (Tiszaújvárosi TK).