Cigiszállítmányt fogtak Fehérgyarmaton

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság fehérgyarmati határvadászai és a helyi rendőrök közös szolgálatuk során a város szélén lévő benzinkútnál ellenőrizték a közúti forgalomban közlekedőket augusztus 22-én, hajnalban.

Fél négy előtt néhány perccel Ukrajna felől egy mellékúton két gépkocsi közeledett feléjük. A járművek az egyenruhások láttán sietősen megfordultak. A határ- és a rend őrei gépkocsiba pattanva megpróbáltak a szökni próbálók elé vágni. Az egyik jármű már messze járt, de a másikat, egy Toyotát sikerült megállítani. A 32 éves fővárosi lakost hiába próbálták meg igazoltatni, semmilyen okmánnyal nem rendelkezett.

A gépkocsi utasterében és a csomagtartóban azonban pokrócokkal letakarva nagy mennyiségű, – mint később kiderült 10 ezer doboz – Priluki márkájú ukrán cigaretta lapult. A 3.650.000 becsült belföldi értékű füstölnivaló eredetét a szállítást végző férfi – akit megbilincselve a fehérgyarmati rendőrkapitányságra előállított a közös járőr – hitelt érdemlően igazolni nem tudta. Az ügy további vizsgálatát az illetékes vámhatóság végzi, akik a gépkocsit és a cigarettát is „gondjaikba vették”.

-Tanyik József –