Cigarettáért ütötték verték az ózdi fiatalokat

Ózd – Rablás kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség.

Garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárás az Ózdi Rendőrkapitányság két hangonyi fiatallal szemben 2013. május 26-án. Az ügyben végzett nyomozás során beszerzett adatok szerint azonban a rendőrök 2013. augusztus 14-én rablás bűntett kísérlet elkövetésével gyanúsították meg a két terheltet.

A rendelkezésre álló információk alapján 2013. május 26-án Hangony község külterületén a helyi 18 éves B. Dániel és fiatalkorú társa, az esti órákban két gyalogosan közlekedő ózdi fiatalt bántalmazott. Az egyik sértett elszaladt ugyan a helyszínről, de a támadók utolérték és tovább ütötték, melynek következtében megsérült. A rendőrség az ügyben garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indított büntetőeljárást a júniusban azonosított és előállított elkövetőkkel szemben.

A rendőrségi kihallgatások során azonban a nyomozók megállapították, hogy a támadás nem cél nélkül következett be. A gyanúsítottak azért verték meg a fiatalokat, mert cigarettát akartak tőlük szerezni. A rendőrség az eljárás további szakaszában rablás bűntett kísérlete miatt folytatja az eljárást az elkövetőkkel szemben.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –