Cigarettába csavarva szívta a zöld törmeléket az abaúji férfi

Cigarettába csavarva szívta a zöld törmeléket - illusztráció
Cigarettába csavarva szívta a zöld törmeléket - illusztráció
Vilmány, Encs – Kábítószeres ügy: felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vádlottakat.

Az Encsi Járásbíróság kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet kedden.

A bíróság által megállapítottak szerint az ügy másodrendű vádlottja, egy férfi 2016. szeptemberében felkereste az elsőrendű vádlott nőt, hogy tőle kábítószert vegyen. A férfi összesen 4 ezer forint értékben vásárolt kábító hatású, zöld színű növényi törmeléket, melyet cigarettába csavarva elszívott. A kábítószer nem haladta meg a csekély mennyiség felső határát.

Az Encsi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 év, a másodrendű vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a vádlottak szabadságvesztés büntetésének végrehajtását felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlottak a háztartásukban kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodnak, míg súlyosbító körülmény volt, hogy a kábítószer-fogyasztás helyi szinten gyakorta előfordul. Az ítélet nem jogerős, az érintettek később nyilatkoznak a fellebbezés tárgyában.

ÉM-SZB