Cigándi bocsánatkérés az MLSZ-től

Cigándi bocsánatkérés az MLSZ-től
Cigánd – A Cigánd SE NB II-es labdarúgó­csapata a egy bocsánatkérő közleményt adott ki, amelyben a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kért elnézést a 2016. október 28-án kiadott kommünikéje miatt.

A közleményben többek között ez szerepelt:

„Tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy a hétvégi Vác elleni bajnoki mérkőzésünk Miskolcon, a DVTK stadionjában kerül megrendezésre.

Sajnos az MLSZ nem adta meg a zöld utat – legnagyobb igyekezetünk ellenére sem –, hogy már most vasárnap itthon játszhassunk, így véglegessé vált, hogy nem fogadhatjuk Cigándon aktuális bajnoki ellenfelünket. Ezért a miskolci DVTK Stadion lesz az otthonunk a 15. forduló mérkőzésén.”

A Cigánd SE tegnapi közleményét Tóth István, az NB II-es labdarúgócsapatot működtető Cigánd FC Kft. ügyvezetője jegyezte az alábbi szöveggel:

„A fenti hírrel kapcsolatban mint a Cigánd Futball Club Kft. ügyvezetője kiegészítéssel, illetve helyesbítéssel kívánok élni! Ennek oka a kétértelmű és esetleg félreérthető fogalmazás.

Kizárólag a mi felelősségünk, hogy nem kaptunk engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, a Vác elleni NB II-es bajnoki mérkőzés Cigándon való megrendezésére.

A ,,legnagyobb igyekezetünk ellenére” sportlétesítményünkben nem álltak rendelkezésre azon feltételek, melyeket az MLSZ Infrastrukturális szabályzata előír. Az MLSZ pályahitelesítéssel foglalkozó szakemberei, a legnagyobb jóindulatuk ellenére sem hozhattak más döntést, mint azt, hogy nem engedik a mérkőzés cigándi megrendezését. Nyilván mindenki nagyon csalódott volt emiatt, de sajnos az erőforrásait maximálisan kihasználó kis településünk és újonc klubunk ennyire volt képes. Mindenkit biztosíthatunk afelől, mindent megteszünk annak érdekében az MLSZ-szel közösen, hogy a Mosonmagyaróvárt 2016. november 20-án Cigándon fogadjuk. Köszönjük szurkolóink türelmét és megértését, és elnézést kérünk a Magyar Labdarúgó Szövetségtől az esetleges félreérthető fogalmazásért.”