Szépkorúak partija Pácinban

Jó hangulatú volt a rendezvény
Jó hangulatú volt a rendezvény - © Fotó: TR
Pácin – Harmadik éve hagyomány a településen az ünnepség.

Hangulatos estén köszöntötték a szépkorúakat Pácinban, ahol már harmadik éve hagyomány, hogy december elején műsoros programon látják vendégül a község időseit.

Érték

– Tartozunk a pácini időseknek ezzel az évenkénti felköszöntéssel – mondta egyebek mellett az ünnepségen Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere. – Az idősek élete megkérdőjelezhetetlen érték számunkra. Nagy öröm, hogy így is megköszönhetjük nekik, amiért hozzájárultak községünk életben tartásához. Nem véletlenül ünnepeljük a mi időseink napját az advent idején, mert ez is a szeretetről szól. Mindent tudnak az életről, bölcsek, érzelmekben, tapasztalatokban ők a leggazdagabbak. Tőlük lehet megtanulni, hogyan öregedhetünk meg úgy, hogy ne legyünk öregek, nekünk, fiatalabbaknak az ő életreceptjeiket kell kiváltanunk.

Az idősek ünneplésére külön műsorral készült a pácini Bárókert óvoda és az általános iskola művészeti csoportja, az Idősek Klubjának emlékezetes operett- és magyarnóta-estet hozott ajándékba Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház népszerű primadonnája és Jenei Gábor, a Madách Színház színművésze, akikkel az idősek olykor együtt énekelték a legszebb operettslágereket.

Az este ünnepélyes pillanata volt, amikor a település nevében a polgármester felköszöntötte Pácin legidősebb asszonyát, a 95 éves Séra Sándornét és legidősebb férfiúját, a 91 éves Galambos Józsefet.

A faluház ünnepi alkalomra feldíszített színháztermében megtartott ünnepségen vacsorával is várták a szépkorúakat, azoknak az időseknek pedig, akik egészségi állapotuk vagy más ok miatt nem lehettek jelen, házhoz vitték az ételt.

– ÉM –Cigánd.
BOON.HU


hirdetés