Cigánd SE: Most búcsúztak, de valamikor visszatérnének a másodikba

Akt.:
Kevésen múlt a bennmaradásuk
Kevésen múlt a bennmaradásuk - © Fotó: Fodor Balázs
Cigánd – Utolsó előttiként esett ki az NB II-ből a Cigánd SE labdarúgócsapata.

Nem sikerült a megkapaszkodás a honi másodosztályú pontvadászatban a Cigánd SE csapatának, amely a 19. pozícióban zárta a 38 fordulóból álló bajnokságot.

– Nagyon hasznos volt számunkra az elmúlt szezon, annak ellenére, hogy végül búcsúztunk – nyilatkozta lapunknak a település polgármestere, Oláh Krisztián. – Voltak az elmúlt hónapokban csodálatos sikerek, kihívások és sok olyan dolog, amire nem számítottunk. Természetesen fáj a kiesés, rosszul­esik mindenkinek, mert nem így készültünk… Az elején jó páran leírtak bennünket, de utólag is azt lehet mondani, látva a többi csapat teljesítményét: nem voltunk rosszabbak az átlagnál, viszont sok döntetlenünk született és egygólos vereség. Hátrányosan érintett bennünket az is, hogy a szezon elején nem volt kész a pályánk, idegenben, Balmazújvárosban vívtuk a hazai meccseket. Büszkék lehetünk arra, hogy egy ilyen, 3200 lakosú kisváros elérte, amit elért, köszönöm ezúton is mindenkinek, aki az elmúlt tíz évben segítette a cigándi labdarúgást. Hiszen a tavalyi feljutásunk, az idei NB II-es szereplésünk egy folyamatnak a kiteljesedése volt, amely egy évtizede kezdődött, s amiben részt vettek játékosok, edzők, szurkolók, barátok, segítők, szponzorok.

Másabb szinten

A csapat jogosult az NB III-ban való indulásra, de Cigándon van egy másik gárda is, amelyik megnyerte a megyei III. osztály Zemplén csoportját.

– Természetesen a Cigánd SE első csapata ott lesz a harmadosztály következő szezonjában – tette hozzá Oláh Krisztián. – Köztudott, hogy a szövetségből érkező támogatás másabb szinten mozog az NB II és az NB III esetében, de utóbbinál is emelkedik, ami nagy öröm minden itt induló egyesület számára. A pontos mezőnyt egyelőre nem ismerjük, de nem vesszük majd félvállról a szereplést, a pontos célt majd azután határozzuk meg, miután feláll a szakmai stáb és összeáll a keret. Nyilván szeretnénk adott helyzetben kihozni a lehető legtöbbet és egy idő után visszakerülni a második vonalba. A Cigánd II esetében jelenleg arról folynak az egyeztetések, hogy a két gárdát és az anyagi hátteret miként tudjuk összeigazítani.

Július elején kezdik

A település vezetőjét megkérdeztük a szakmai igazgató, Szénay Péter helyzetéről, valamint arról is: kik azok a játékosok, akik maradhatnak, lévén hogy mindenkinek lejár a szerződése?

– Úgy néz ki, hogy Szénay Péter marad nálunk – árulta el Oláh Krisztián. – Amióta idejött, szívvel-lélekkel dolgozott, és az első olyan edző, aki az utánpótlás-játékosokkal is aktívan foglalkozott, mindezt a szabadidejében tette. Nem degradáló számára az új kihívás, egy érdekli, és ez a munka. A tavalyi keretből, akit lehet, és akik szívesen maradnának, azokat megtartjuk, és szeretnénk ráerősíteni a környékbeli fiatalokkal. A tárgyalások már ma megkezdődnek. A felkészülés a tervek szerint július 3-án indul.

kevesen-mult-a-bennmaradasuk-foto-fodor

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen szerepet vállal a jövőben a fő támogató, Girdán Sándor.

– Sándornak csak köszönhetjük azt, amit az elmúlt években a cigándi futballért tett, minden téren – szögezte le Oláh Krisztián. – Olyan aktívan, mint eddig tette, nem fog részt vállalni a munkában, de bízunk abban, hogy ahogyan eddig is, úgy a továbbiakban is a csapat mellett áll majd.

A település vezetője az utánpótlásról is szót ejtett:

– Zemplénagárdtól Miskolcig mi vagyunk azok, akik igazán komolyan foglalkoznak fiatalokkal – ismertette Oláh Krisztián. – Több mint 250 gyerekünk van, 32 településről szállítjuk őket edzésre. Ehhez továbbra is szükség lett volna az NB II-re, de az élet nem áll meg, a gyerekek, a szülők bíznak bennünk annak ellenére, hogy a kirakatcsapat kiesett. Sőt, mostantól még inkább a fiatalokon lesz a hangsúly, sok tehetség nevelkedik, akiknek azonban még kell egy kis idő. A másodosztály arra is jó volt, hogy az infrastrukturális hátteret rendbe tegyük, három héten belül átadjuk a nagy, villanyvilágítással ellátott műfüves pályát, de készül majd egy élőfüves nagypálya is. Így a 13 utánpótláscsapatunknak nem kell majd albérletbe mennie, mint eddig.

– Molnár István –


Cigándi tények

  • Akik a 2016/2017-es szezonban tavasszal pályára léptek: Angyal Norbert, Balogh Alex, Balogh Tamás, Baksa Zoltán, Barcsay Márk, Certicky Márk, Csicsvári Milán, Horváth Attila, Kasza Dániel, Katona György, Kuti Krisztián, Molnár Róbert, Nicorec, Onisor, Oláh Levente, Oltean, Sergiu, Popa, Ovidiu, Popescu, Robert, Raducu, Sorin, Sándor Tamás, Sánta Tibor, Szilágyi Lóránd, Varga Kevin, Varga Krisztián.
  • Akik a 2016/2017-es szezonban tavasszal kölcsönben máshol játszottak: Pataki Zalán (Tállya KSE), Roszel Róbert (Nyírbátor FC), Kovács Gergő (Hajdúböszörményi TE).

A házi góllövőlista

  • 8 gólos: Katona György
  • 6 gólos: Robert Popescu
  • 3 gólos: Angyal Norbert, Roszel Róbert
  • 1 gólos: Balogh Alex, Barcsay Márk, Kis Szabolcs, Kuti Krisztián, Onisor Nicorec, Sorin Raducu
  • Öngól: Kiprich Dávid (Csákvár)