Nagyvilág

2010.10.27. 17:30

Megfenyegette Oszama bin Laden Franciaországot

<p>Figyelmeztette Oszama bin Laden Franciaországot, hogy a muzulmán női ruhaviselet betiltása jogalap a muszlimok számára a francia állampolgárok elleni erőszakhoz.</p>

Az al-Dzsazira arab hírtévé által szerdán közzétett hangfelvételben az al-Kaida terrorszervezet vezére azt mondta, hogy az öt francia állampolgár elrablása szeptemberben, Niger északi részén jelzés akart lenni Párizs felé.

Az al-Kaida észak-afrikai szárnya hét embert: öt francia, egy togói és egy madagaszkári állampolgárt rabolt el szeptember közepén Niger szaharai részén, egy urániumbánya melletti városból. A szerdán közzétett üzenetben az Oszama bin Ladennek  tulajdonított hang felszólította Párizst, hogy vonja vissza a tilalmi törvényt, és vonja ki csapatait Afganisztánból. "Ha ti úgy döntötök, hogy betiltjátok a muzulmán nők ruhaviseletét, nincs jogunk arra, hogy megbüntessünk titeket? Állampolgáraitok elrablása Nigerben csupán megtorlása annak, ahogy a muzulmánokkal bántok" - mondta.

A csaknem kétperces hangüzenetben az Oszama bin Ladennek tulajdonított hang azt is mondta, hogy "a franciák a szövetségeseikkel kizsákmányolják a muzulmánokat, ezzel szegénységre és szenvedésre kárhoztatják őket, miközben Észak -és Nyugat-Afrikában beavatkoznak a muszlimok ügyeibe".

Végül közölte: "Egyszerű a dolog, ha ti öltök, mi is azt tesszük, ha ti túszokat szedtek, mit is szedünk, ha ti veszélyeztetitek a biztonságunkat, mi is így járunk el veletek".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!