Helyi közélet

2008.06.27. 07:05

Nyugdíjas akarsz lenni már 62 évesen? Jól vagy?

<p>Emelik a nyugdíjkorhatárt, hallhattuk szerdán, teleharsogták a hírügynökségek a sajtót és persze mindenkinek nyílt a bicska a zsebébe. Nem tudom minek álmodozunk nyugdíjról, nagy rá az esély, hogy nem lesz rá keret. -<STRONG>sothis jegyzete</STRONG></p>

Mert nem mindenre van itt pénz. Ebben az országban ugyebár négy millió tart el hat milliót, kevesebb a gyerek is születik, így egyszerű matematika, hogy alig lesz itt valaki, aki megtermelje a nyugdíjunkat. Nekünk már nem hoz pénzt a postás, vagy amit megkapunk annak az értéke egyenlő lesz egy tekercs WC-papírral és kézhezvétel után mehetünk is felhasználni.

A legnagyobb baja ennek az országnak, hogy a politikusaink feláldozzák a napi politika oltárán a megélhetésünket, jövőnket. Nem mernek megtenni fájdalmas lépéseket, mert úgy gondolják, hogy ezzel bebukják a következő választást, ami igen valószínű is lenne, mert a magyarság hozzászokott ahhoz, hogy mindent ingyen kap. Köszönjük szépen Kádár Jánosnak és az új rendszerbeli követőinek, mind bal és jobboldalon. Az nyeri a választást, aki nagyobbat mond. Ismerik az ósdi szívatást?

- Mondj egy számot!
- Száz!
- Százegy! Én nyertem!

Bár ez nem véletlen, mert a magyarság egy tetemes szavazóképes része, ha azt hallja, hogy adok neked ingyen pénzt, szavazz rám, a zombi meg szívbaj nélkül kibattyog a kocsmából az urnáig és már ikszel is a mikulásra.

Így megy ez. Ha valaki véletlenül konkrét tervvel állna elő, hogy megállítsa az országot a lejtőn, arra rá lehet tromfolni egy populista ígérettel, vagy a saját pártja fogja kinyírni, mert így nem kerülnek közel a mézesbödönhöz. Ez a populista kényszerpálya, csak kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az a politikus, aki felelősen fog egyszer az életben dönteni, megállítja ezt az egész spirált, mert én nem látok ilyet a palettán.

Ha valaki kiállna, és azt mondaná, hogy leépítjük az állami adminisztrációt, megy ez fele annyi köztisztviselővel is; megvizsgáljuk a leszázalékoltakat, hogy tényleg betegek-e; átláthatóvá tesszük a képviselői juttatások rendszerét; és tényleg a legolcsóbb tenderekkel építettjük meg az autópályákat stb. akkor talán lesz nyugdíjunk és nem a szocializmusból megmaradt hülyeségekre fogják elszórni a pénzt, mert tele a hócipőnk az ingyenélőkből és a tolvajokból. És tényleg megtenné és nem bénán, átgondolatlanul, ahogy a nép Ferije próbálja, politikai kompromisszumokba fulladva, amit aztán reformnak keresztelnek a nyilatkozatokban.
Van még negyven évem a nyugdíjig, - bár az abszurd, hogy ez így megy öt éve legalább, mert mindig megemelik a korhatárt-, de az igazság az, hogy nem várom, mert a fizetésemet nem szeretném WC-papírra cserélni…

Kapcsolódó link:

sothis blogja: vadkelet.blogging.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában