Cigánd SE: Az eredményesség és az elvégzett munka

Fogarasi Zoltán az élbolyba várja csapatát
Fogarasi Zoltán az élbolyba várja csapatát
Cigánd – Az újonc otthonában kezdi a 2015/2016-os bajnokságot a bodrogközi alakulat.

Volt jó pár változás az NB III-as Cigánd SE keretében a nyári szünetben, s amennyiben megnézzük a névsort, kitűnik, hogy elég bő merítési lehetősége lesz Fogarasi Zoltán vezetőedzőnek.

Egy igazi támadó

– Valóban, ez a keret alkalmas arra, hogy a posztonkénti versenyhelyzet meg legyen, hiszen valamennyi helyen rendelkezünk két, majdhogynem azonos képességű játékossal – csatlakozott a gondolatmenethez a tréner. – Ennélfogva elégedett lehetek az igazolásokkal és a keret minőségével egyaránt. Sok olyan futballistánk van, akik elég gólképesek és mérkőzéseket dönthetnek el, ettől függetlenül, ha beesne hozzánk egy igazi támadó, akkor arra még nem mondanék nemet. Nyilván meg lesz a megfelelő heti ritmus, azoknak is betervezve a meccsterhelés, akik az adott bajnoki mérkőzésen nem jutnak szóhoz, ezért megpróbálunk majd beiktatni edzőmeccseket. Ezen a téren elsősorban megyei csapatokban gondolkodunk, illetve magasabb osztályúakban, amelyek hozzánk hasonló cipőben járnak, bővebb kerettel bírnak.

Módosulhat az időpont

Fogarasi Zoltántól megkérdeztük azt is: mit vár a bajnokságtól, mit remél saját csapatától?

– Az élbolyba várom magunkat, ott pedig már nüanszok fognak dönteni a végső sorrend kialakulásáról – nyilatkozta a cigándiak szakmai munkájának felelőse. – A Nyíregyháza nagyon erősnek tűnik, a játékosállománya alapján ki is emelkedik a mezőnyből. Mellettük viszont lesz még két-három alakulat, amelyik beleszólhat, akár az elsőség kérdésébe is. Egy biztos: ha az eredményességünk arányban lesz az elvégzett munkával, akkor mindenképpen elégedett lehetek majd a csapat teljesítményével, és azt hiszem, hogy akkor teljesíthetjük a céljainkat.

A cigándiakkal kapcsolatban azt is meg kell jegyezni, hogy az együttes ott van a Magyar Kupában is, és az országos főtábla 1. fordulójában a Szentlőrinccel küzd meg hazai pályán, az előzetes kiírás szerint augusztus 12-én.

– Módosulhat ez a szerdai időpont, ugyanis az augusztus 22–23-i hétvégén mi is szabadnaposak leszünk a bajnokságban, és ellenfelünk is, tehát nem szükséges két bajnoki közé besűríteni ezt a találkozót – árulta el mindezt lapunknak Fogarasi Zoltán, hozzátéve: – A Magyar Kupa egy lehetőség minden csapat számára, ahol mi kis klubnak számítunk az NB I-esekhez viszonyítva. Természetesen szeretnénk minél tovább jutni, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség is honorál. Ha már érintettük korábban a keretkérdést: ezeken az összecsapásokon több lehetőséghez juthatnak azok, akik a bajnokikon kevés játékpercet kapnak.

A cigándiak szombaton 17.30-tól az újonc Tállya otthonában nyitják a 2015/2016-os pontvadászatot.

ÉM-MI


A cigándiak kerete

  • Kapusok: Bákonyi Norbert, Félegyházi Viktor (új: Kemecse), Sánta Tibor.
  • Védők: Albert István (új: Ceglédi VSE), Fekete Tamás, Kinczel Ervin (új: FC Olimpia Satu Mare), Kovács Gergő (új: Debreceni VSC), Sándor József, Sipos Tamás, Ur László, Varga Krisztián.
  • Középpályások: Baksa Zoltán, Barcsay Márk (új: Videoton FC), Burics András (új: Hajdúböszörményi TE), Katona György, Kis Szabolcs (új: Sepsi OSK), Roman Ohar (új: Nyírmada), Oláh Levente (új: Tiszakanyár), Sánta Kázmér.
  • Csatárok: Csorba Szabolcs (új: Abahani Limited), Jóni Gábor, Markovics Dávid (új: Bozsik Akadémia LA, Nyírsuli), Robert Popescu (új: CSC Sanmartin), Roszel Róbert, Varga Zoltán.
  • Távoztak: Barzó Gergő (Nagyhalász SE, kölcsönbe), Belényesi Csaba (Vác?), Csik Kristóf (Mátészalka, kölcsönbe), Hadházi Dávid (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), Molnár Tamás (Hajdúböszörményi TE), Reznek Donát (Nyíregyháza Spartacus FC, kölcsönből vissza), Tempfli Imre (Mándok VSE), Varga Máté (Budapest Honvéd FC, kölcsönből vissza).