CHILEI FÖLDRENGÉS: hat halott, 6,2-es utórengés

Legalább hat ember halálát okozta szombaton a Richter-skála szerinti 8,8-es erõsségû földrengés Chilében – közölte az ország elnöke. Közben az amerikai földtnai intézet bejelentette, hogy egy 6,2-es erõsségû utórengés rázta meg a területet. A helyi televíziók jelentése szerint több épület összedõlt, és megrongálódott az ország fõvárosában.

Michelle Bachelet chilei elnök bejelentése szerint legalább hat halottja van a szombat hajnalban történt földrengésnek. Az államfõ arra figyelmeztetett, hogy “ilyen nagy rengésnél nem zárhatjuk ki, hogy az áldozatok száma nõni fog”.

A károk pontos nagyságát csak napfelkelte után lehet felmérni, ami közép-európai idõ szerint fél 12 után lesz.

Az eddigi beszámolók szerint a rengés epicentrumától 320 kilométerre fekvõ Santiago városában több épület is megrongálódott és összedõlt. A földrengés epicentrumához közel lévõ Conception városból egyelõre semmi hír nem érkezett. Conception Chile második legnagyobb városa, nagyjából kétszázezer lakosa van.

Az amerikai földtani intézet közben bejelentette, hogy a Richter-skála szerint 6,2-es erõsségû utórengés történt, a 8,8-as erõsségû elsõ rengés után másfél órával.

A CNN Chile hírtelevízió elnöke a CNN Internationalnek nyilatkozva elmondta: majdnem egy percig tartó rengést éreztek, és közölte, hogy jelentéseket kaptak arról, hogy egy fontos híd járhatatlanná vált. A CNN Chile internetes oldalát, sok más chilei sajtótermékhez hasonlóan, nem lehet elérni.Sporthírek