Chicagot akarja testvérvárosnak a tarjáni polgáremster

A lakosságától és területétől hetvenszer nagyobb Chicagot szeretné testvérvárosának Salgótarján. A nógrádi megyeszékhely polgármestere március 22-én utazik az Egyesült Államokba, hogy felvegye a kapcsolatot a kiszemelt amerikai város vezetőivel – értesült a Független Hírügynökség. Székyné Sztémi Melinda,a 43 ezer lakosú Salgótarján polgármestere szerdán a megyei közgyűlésben elmondta: a közel 3 millió lakosú Chicago egyik középiskolájának […]

A lakosságától és területétől hetvenszer nagyobb Chicagot szeretné testvérvárosának Salgótarján. A nógrádi megyeszékhely polgármestere március 22-én utazik az Egyesült Államokba, hogy felvegye a kapcsolatot a kiszemelt amerikai város vezetőivel – értesült a Független Hírügynökség.

Székyné Sztémi Melinda,a 43 ezer lakosú Salgótarján polgármestere szerdán a megyei közgyűlésben elmondta: a közel 3 millió lakosú Chicago egyik középiskolájának matematikusai érdeklődtek Bolyai János munkássága, s azon keresztül a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium iránt. Székyné szerint a két középiskola kapcsolatának szorosabbra fűzése a testvérvárosi kapcsolat kiépítését alapozza majd meg.