CHARLES SIMONYI – Magyarországra látogat az űrturista

Magyarországra látogat jövő hétfőn a magyar származású milliárdos űrturista, Charles Simonyi. Az amerikai üzletember múlt szombati földet érése óta Oroszországban pihen és a hétvégén indul el hazánkba – mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth András, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke. Hozzátette: az űrturista hétfőn délelőtt közéleti személyiségekkel találkozik, délután pedig elmegy a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba, ahol szakemberekkel és érdeklődő diákokkal beszélget majd élményeiről, illetve válaszol a kérdéseikre.

A magyar származású üzletembert szállító orosz űrhajót április 7-én az esti órákban lőtték fel a kazahsztáni Bajkonurból, két nappal később kapcsolódott össze a nemzetközi űrállomással. Charles Simonyi a tervezettnél egy nappal tovább maradt az űrben, végül múlt szombaton délelőtt tért vissza a Földre.

Charles Simonyi a világ ötödik űrturistája: a nem mindennapi élményért 25 millió dollárt fizetett, ez nagyjából 4 és fél milliárd forintnak felel meg.Sporthírek