Cenzúrázott konkurencia a British Airways-nél

Kivágták a British Airways járatain bemutatott James Bond-filmből a konkurens Virgin Atlantic légitársaság tulajdonosát, Sir Richard Bransont – írta szombaton a Daily Telegraph című brit napilap. A férfi hátulról látható a “Miami” (valójában prágai) repülőtéren, de a jelenet, amikor szembefordul és átvizsgálják, hiányzik a fedélzeti változatból. A filmből kiollózták a Virgin Atlantic felségjelű repülőgépeket is, […]

Kivágták a British Airways járatain bemutatott James Bond-filmből a konkurens Virgin Atlantic légitársaság tulajdonosát, Sir Richard Bransont – írta szombaton a Daily Telegraph című brit napilap.

A férfi hátulról látható a “Miami” (valójában prágai) repülőtéren, de a jelenet, amikor szembefordul és átvizsgálják, hiányzik a fedélzeti változatból. A filmből kiollózták a Virgin Atlantic felségjelű repülőgépeket is, pontosabban digitális technikával “kiradírozták” a gépekről a jelet.

A két légitársaság harca a kilencvenes években kezdődött és a Heathrow-i légikikötő kis légitársaságok előtti megnyitásával, valamint egy jogi vitával ért véget. 1992-ben végül a British Airways kénytelen volt bíróságon kivüli rendezés keretében több mint félmillió fontot fizetni a Virgin Atlantic tulajdonosának, amit BA-bónusz néven szétosztottak az alkalmazottak között.

A British Airways szóvivője szerint valóban ollóztak a James Bond-filmből, mert állítólag “nem akartak olyasmit bemutatni, ami idegesíthetné az utasokat”.