“Célt értünk az Állásbörzén!”

Jenei Péter
Jenei Péter
Nyírbátor – A Coloplast még csak most épül, de máris hasznos tapasztalatokat szereztek az állásbörzén! A dán cég legalább 600 környékbeli munkavállalóra számít Nyírbátorban.

Tavaly ősszel százmillió euró befektetéséről és ezer új munkahely létesítéséről szóló szerződést írt alá a dán Coloplast, egészségügyi segédtermékeket gyártó cég a magyar kormánnyal. Év elején a cégvezetés úgy határozott: a NyírbátoriIpari Parkban hozza létre új üzemét, több száz munkalehetőséget nyújtva ezzel a térségben élők számára.

Az üzem készül, január végén dr. Veres Jánospénzügyminiszter, Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere és Joergen Bundgaard Hansen, a globális gyártás vezetője helyezte el az alapkövet a Lőtér utcai iparterületen.

Tudta-e?

A szatmári térségben négyezer, Nyírbátor városban ezer fõre tehetõ a regisztrált munkanélküliek száma.

A Coloplast legalább 600 környékbeli munkavállalóra számít Nyírbátorban: technikusokra, raktározási asszisztensekre, raktár- és műszakvezetőkre, operátorokra, mivel 2008-tól húszezer négyzetméteren gyártanak majd gyógyászati segédeszközöket.
Önéletrajzok tengerében
Az idén ötven esztendős dán cég a Nyíregyházi Főiskolán rendezett Állásbörzéről sem hiányozhatott, Jenei Péter termelési menedzsert arról faggattuk, miért vettek részt a börzén, s milyen tapasztalatokkal gazdagodtak. – Mi egy dán, egészségügyi segédtermékeket gyártó cég vagyunk, így az Állásbörzén elsősorban mérnöki pozíciókat kínáltunk.

Nagyobb érdeklődésre számítottam ugyan, de ez még csak a második állásbörzeNyíregyházán, gondolom, nem alakult ki még a kultusza. Hiszem, hogy jövőre még virágzóbb lesz! Ettől függetlenül sokan keresték meg a Coloplast standját.

Pozitív tapasztalatként éltük meg, hogy a legtöbben ismerték cégünket, és tudták, mivel foglalkozik majd a nyírbátori üzem. Szép számmal kaptunk önéletrajzokat, s rengeteg szórólapunk talált gazdára a kétnapos állásbörze alatt. Új cég vagyunk a megyében, a rendezvényen még többen ismertek meg minket, így elértük célunkat! – summázta a termelési menedzser.

– Vékony Katalin –