Célkeresztben: Véget ért a sorozatbankrabló utáni hajsza!

Akt.:
Célkeresztben: Véget ért a sorozatbankrabló utáni hajsza!
Célkeresztben: Véget ért a sorozatbankrabló utáni hajsza! - © Fotó: police.hu
Miskolc – Nyomozati adatok szerint a miskolci takarékszövetkezetet fegyveresen kirabló férfi bankrablásból tartotta fenn magát. Az ügy részleteit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon 2014. december 21-én tartott sajtótájékoztatón ismertették.

Dr. Korpás Lajos r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője és dr. Gaskó Bertalan r. alezredes, szóvivő az ügy részleteiről szólva elmondták, hogy két napja előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Cs. Richárd 37 éves budapesti lakost, aki a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt hat évben az ország több pontján majd két tucat pénzintézetet rabolt ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az ügyben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Mint ismeretes a fegyveres bankrablót a fővárosban 2014. december 18-án fogták el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek bevonásával.

Ezzel befejeződött az a férfi által végrehajtott pénzintézeti rablássorozat, ami Budapesten, a Pozsonyi utcában 2008. január 22-én kezdődött és Miskolcon 2014. november 26-án ért véget. A rendőrség üggyel kapcsolatos korábbi tájékoztatásából kiderült, hogy a miskolci takarékszövetkezet kirablása közben egy ügyfél megpróbálta feltartóztatni a támadót, akiről a rendkívüli bátorságot mutató nő letépte az arcát eltakaró sapkát, így láthatóvá vált a fegyveres arca. Az elkövető kézre kerítése érdekében hajsza indult, a képmásáról készült fényképet és videofelvételt a rendőrség a lehetőségeket maximálisan kihasználva a média csatornáin keresztül az országban több millió ember számára tette elérhetővé.

A nyomozási bíró döntése alapján 2014. december 19-én immár előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított rendőrségi kihallgatásán az általa elkövetett bűncselekményekről részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Ennek során többek között elmondta, hogy 2008 júniusa óta összesen 23 pénzintézet elleni támadást hajtott végre, 17 vidéki és 6 fővárosi helyszínen.

Volt olyan eset, amikor a bűncselekmény kísérleti szakban maradt, ahonnan zsákmány nélkül menekült el, de többnyire sikeres rablást hajtott végre, azzal a fegyverrel, amit öt évvel ezelőtt egy budapesti bank biztonsági őrétől vett el, akkori támadása során. Az ügy érdekességei közé tartozik, hogy a támadónak nincs jogosítványa, így busszal, illetve vonattal közelítette meg az általa előre feltérképezett és terepszemle alá vett helyszíneket. Előfordultak olyan esetek, amikor a kerékpárját vonattal utaztatta le, hogy aztán azzal meneküljön el a bűncselekmény elkövetése után.

Elmondása szerint a gyanúsított felélte a zsákmányolt összegeket, azaz a tartozásaira és családja mindennapi életvitelének fedezésére fordította.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az ügyben érintett miskolci fiókot üzemeltető takarékszövetkezet tárgyjutalomban részesítette azt a miskolci nőt, aki példátlan magatartásával hozzájárult a bűncselekmény-sorozat felderítéséhez. Az elismerést a középkorú miskolci nő a megyei rendőrfőkapitánytól és a takarékszövetkezet vezetőjétől 2014. december 12-én vehette át.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –Takarékrablás Miskolcon – Előzetesben a miskolci fegyveres rabló

Miskolc – A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte el a miskolci takarékszövetkezetet kirabló férfinak. tovább »

Takarékrablás Miskolcon – Díjkitűzés visszavonása

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05000/611/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt takarékszövetkezeti rablás kapcsán kiadott nyomravezetői díjat. tovább »

Takarékrablás Miskolcon – A hajsza véget ért

Budapest, Miskolc – A borsodi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával csütörtök reggel elfogták a miskolci takarékszövetkezet fegyveres rablóját. tovább »