Célba érnek a viharkár nyomán megítélt támogatások

Másfél-két héten belül befejeződhet Hosszúpályiban annak az állami támogatásnak a kifizetése, amelyből a nyári viharkár nyomán elkerülhetetlenné vált helyreállítás költsége alapján részesednek a portatulajdonosok.

Már a Z-vel kezdődő utcaneveknél tartanak a viharkárt szenvedett portatulajdonosoknak járó támogatás kifizetésével, tájékoztatta szerdán a Naplót Berényi András, a község polgármestere.

Elmondta, hogy naponta ötven-ötvenöt tulajdonost hívnak be nyilatkozattételre arra vonatkozóan, hogy lezárhatják az aktájukat, mert több számlájuk már nem lesz. A nyilatkozat aláírása után juthatnak ugyanis hozzá az emberek a pénzükhöz.

A nyári szélvihar hosszúpályi kártétele nyomán – amint arról szeptember 26-án beszámoltunk (Amíg élnek, el nem felejtik – Megérkezett a viharkárenyhítés címen megítélt támogatás az elkülönített bankszámlájukra), 176,4 millió forint jutott Hosszúpályinak abból a 456,6 millió forintból, amit a kormány a három északkeleti megyében bekövetkezett árvíz- és viharkárok enyhítésére különített el. A helyreállítás költsége alapján megítélt összegek kifizetésének másfél-két héten belül a végére érnek, mondta el a polgármester.

G. I.