Friss hírek

2009.11.08. 12:09

Kevesen szavaznak Csornán

<p>Délelõtt 11 óráig csaknem 3200-an, vagyis a választásra jogosultak alig több mint 7 százaléka adta le voksát a csornai idõközi parlamenti választáson . Gyõr - Moson - Sopron megye 5. számú választókerületében a június 7 - i EP - választásokon európai parlamenti mandátumot szerzett Áder János helyére választanak új képviselõt.</p>

Vasárnap este 7 óráig több mint 45 ezren járulhatnak az urnákhoz a választókörzet 76 szavazókörében. A szavazók 5 jelölt közül választhatnak. A választás akkor lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz egy fõ részt vesz a voksoláson, eredményes pedig akkor, ha az egyik jelölt a szavazatok több mint felét megszerzi. Ha nem sikerül képviselõt választani, a második fordulót két héttel késõbb, november 22 - én tartják..

Több helyen idõközi önkormányzati választást is tartanak az országban. A Pest megyei Dunakeszi 8. egyéni választókerületében és a Baranya megyei Komló 13. választókerületében az elhunyt képviselõk helyére választanak újat a választópolgárok. A Békés megyei Lõkösházán feloszlatta magát a képviselõtestület, így ott új polgármesterrõl és képviselõkrõl is dönteniük kell a szavazóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!