Cegléden köszörülheti ki a csorbát a Spartacus

Cegléden köszörülheti ki a csorbát a Spartacus
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Bozsik József szerint a tengelyben legalább három rutinos focistának kell lennie.


Vasárnap újra idegenben lép pályára a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal Cegléden vizitálnak a nyíregyháziak, akik a legutóbbi körben hazai pályán kaptak ki a Budaörstől.

A ceglédiek a nyitányon ikszeltek Csákváron (3–3), majd kikaptak otthonukban a Győrtől (0–4), majd Békéscsabán (4–0). Alighanem szeretnének javítani a mérlegükön.

– A Cegléd nagyon stabil, mélyen védekező csapat, megnéztük, hogy eddigi három meccsükön hogyan játszottak – kezdte a beharangozó beszélgetést Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– A tavalyihoz képest nagy változást nem láttam, a defenzív játékukból építenek kontrákra. Ennek az ellenszerét kell megtalálnunk. Miként az előző három mérkőzésünkön, most is három pontot tűztük ki célul. Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. A Budaörs elleni a tengelyből rutinos játékosok hiányoztak, egyszerre három fiatal volt a pályán ezen a területen.

A tengely fontossága

Törekszünk arra, hogy a tengelyben lévő öt tapasztalt labdarúgó – Fodor, Rubus, Gulyás, Nagy, Bakos – közül három mindig pályán legyen, most viszont sajnos hárman is hiányoztak. Sem Kártik, sem Pejovics, sem Ötvös nem tekinthető még rutinosnak.

– Reálisan kell értékelni a vereségeket is, mint ahogy reálisan értékeltük a Kazincbarcika elleni győzelmet is. Tudjuk, hol hibáztunk, ha egy játékos taktikailag fegyelmezetlen, akkor az borítja az előtte lévő öt játékát, hiszen támadásban azokat a mozgásokat melyeket kérünk, így nem tudják megvalósítani. Innentől kezdve viszont nem lehet gördülékeny a játékunk, ezért lesznek személyi változások a csapatban – így Bozsik József vezetőedző.

ML


NB II. 4. forduló, vasárnap

Cegléd-Spartacus

Cegléd, 17,30. v.: Veizer (Szilágyi, Punyi).

Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovics, Forró – Ötvös, Nagy T., Gulyás – Pekár, Hornyák, Rezes.

További mérkőzések: Siófok–Budafok, Vasas–Csákvár, Monor–Győr, Budaörs–Kaposvár, Mosonmagyaróvár–Tiszakécske, Kazincbarcika–Balmazújváros, Soroksár–Dorog (17.30), ZTE–Békéscsaba (18.), Siófok–Budafok, Vasas–Csákvár, Gyirmót–Vác (19)További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek