Cegléden kezd a DVTK-tartalék

2014. szeptemberében a Ligakupában találkozott a Cegléd és az akkori U21-esekre épülő DVTK
2014. szeptemberében a Ligakupában találkozott a Cegléd és az akkori U21-esekre épülő DVTK - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A DFC Kft. által működtetett sportszervezet két labdarúgócsapata játszik ezen a hétvégén bajnokit, lévén az NB III-as bajnokságba nevezett DVTK-tartalék is megkezdi szereplését, a Keleti csoport 1. fordulójában, vasárnap 17.30-tól a Ceglédi VSE vendégei lesznek.

– Nagyon örvendetes a fiatalok jó szereplése, az edzőmeccseken mutatott játéka, hozzáállása – mondta Bekő Balázs, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának szakvezetője. – Jó azt hallani, hogy az első csapatnál edző fiatalok az NB III-as gárdában húzóemberek, nagyon örülök ennek, már csak azért is, mert ez az egyik módja annak, hogy be lehessen kerülni az első csapatba. Bár a hétközi, az NB II-es Szigetszentmiklós elleni, idegenbeli mérkőzést nem láttam, de nem csak saját vonalukon szereztem információt erről, hanem a meccs után beszéltem Horváth Ferenccel, az ellenfél edzőjével, aki nagyon dicsérte a csapatot, a fiatalok hozzáállását. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük majd a szereplését az NB III-as együttesnek, az ott pályára lépő játékosoknak, ezen a hétvégén például segítőm, Visinka Ede nézi meg őket Cegléden.

Bekő Balázs azt is elmondta, hogy a meccshiányát pótoló Tamás M. mellett négy saját nevelésű fiatal, Csicsvári, Icsó, Balogh A. és Egyed szinte biztos, hogy csapattag lesz, de valószínűleg mások is csatlakoznak még hozzájuk az első csapat keretéből. De hogy kik, erről csak a szombat esti NB I-es bajnoki után döntenek, annak függvényében, hogy ott ki mennyi játéklehetőséget kapott.

ÉM


A labdarúgó NB III Keleti csoportjának őszi menetrendje – 2015/2016.

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros – A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elkészítette az 51 csapatos labdarúgó NB III csoportjainak sorsolását. tovább »