Castro szerint csoda, hogy Obamát nem ölték még meg

A volt kubai elnök egy interneten megjelent kommentárjában “kész csodának” nevezte, hogy az amerikai elnökválasztás demokrata-párti jelöltjét, Barack Obamát még nem gyilkolták meg.

Fidel Castro szerint ugyanis “az Egyesült Államokban mélységes a rasszizmus. Sok millió fehér képtelen azt elfogadni, hogy egy fekete politikus, feleségével és gyermekeivel beköltözzön a Fehér Házba, amelynek a neve is az, hogy fehér” – vélekedett a volt elnök.

A betegeskedő Castro, aki idén átadta hatalmát testvérének Raulnak, Obamáról szólva úgy vélekedett, hogy a demokrata politikus olyan férfi, aki “derűsen tekint ellenfelére és kineveti annak retorikai támadásait.” A veterán kubai forradalmár minderről azután jelentetett meg kommentárt, hogy John Lewis emberi jogi aktivista szerint a republikánus John McCain gyűlöletet kelt Obama ellen. A legfrisebb közvéleménykutatások szerint egyébként az afroamerikai politikus vezet a népszerűségi listán.

Fidel Castro McCainnel kapcsolatban a konzervatív politikus a tengerészeti akadémián elért rossz eredményein gúnyolódott, alelnök-jelöltjéről, Sarah Palinről pedig azt írta, hogy az asszony “semmiről sem tud semmit.”