Cápát vert vissza egy 14 éves új-zélandi lány

Súlyos sérülésektõl menekült meg egy 14 éves új-zélandi lány, aki szörfdeszkájával vert vissza egy, a csípõjébe harapó cápát – jelentette kedden a helyi média. A lányt két mélyebb seb miatt kellett kórházban kezelni, de sérülései nem voltak súlyosak.

A 14 éves Lydia Ward öccsével együtt az utolsó jó hullámra várt az ország déli részén található Oreti Beach-en, amikor “valami csúszósra” lépett a tengerfenéken – írta a New Zealand Herald címû helyi lap. A lány, az újságnak nyilatkozva elmondta, hogy elõször azt gondolta, hogy csak egy uszadékfára lépett, és csak akkor vette észre, hogy egy cápa az, amikor másodszor is ráállt.

A ragadozó azonnal belemart a lány csípõjébe, de Lydia állítása szerint akkor ezt észre sem vette. A lány ekkor többször fejbe verte a cápát szörfdeszkájával, amivel sikerült is elijeszteni az állatot, majd tízéves testvérével együtt gyorsan kimenekült a vízbõl.

Anyja, aki a parton várta gyermekeit, a Heraldnak nyilatkozva elmondta, hogy elõször nem is akarták elhinni a lánynak, hogy megharapta egy cápa, ugyanis meglepõen nyugodtan viselkedett. Csak akkor hitték el, amikor megmutatta a véres ruháján lévõ harapásnyomokat, és szakadásokat.