Friss hírek

2009.07.23. 09:35

Lopásnak álcázzák autójuk eladását a bebukott lízinghitelesek

<p>Egyre gyakoribb, hogy autójuk ellopását jelentik a rendőrségnek azok, akik nem tudják fizetni a lízingelt autójuk költségeit. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint nem egyedi a héten lebukott vállalkozó esete, aki szintén lopás bejelentésével próbálkozott.</p>

A férfi kedden jelentette be a székesfehérvári rendőröknél, hogy a három hete leparkolt kocsiját ellopták. Elmondta, hogy ő megvett egy céget, ami lízingelte az autót és a cég megvásárlása után már neki kellett fizetnie a lízinghitelt. A részleteket viszont nem tudta fizetni és a lízingcég el akarta vinni az autót. Kedden lett volna a kocsi átadása, de csak a hűlt helyét találták a parkolóban, ahol hagyta.

A nyomozóknak gyanús lett a történet és kiderült, hogy senki nem látta, hogy a férfi a parkolóba vitte az autót. Ekkor vallotta be, hogy a lopást csak kitalálta és mivel valóban nem tudta fizetni a hitelt, eladta a kocsit egy ismeretlennek. Hatóság félrevezetése miatt eljárás indul ellene.

A rendőrség szerint a férfi esete nem egyedi. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy a lízingelők ehhez a "módszerhez" folyamodnak. A rendőrségen bejelentik, hogy az általuk lízingelt autót ellopták, miközben valójában ők azt jó áron továbbadták, hogy ne kelljen fizetniük a lízinghitelt. Közben a biztosítóknak még a kárigényüket is bejelentik. A rendőrség tapasztalata szerint a bejelentett autólopások jelentős része ilyen. Ezekben az esetekben azonban a bejelentővel szemben indul eljárás - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!