Friss hírek

2009.09.24. 12:06

Biztonságos változást ígér Józsefvárosban a Fidesz polgármester-jelöltje

<p>Kocsis Máté lesz a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a november 22-i idõközi választáson a VIII. kerületben. A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: Józsefvárosban biztonságos változásra van szükség, amihez látja a célt és a feladatokat. Példaként említette a közbiztonság javítását és az egészségügyi szolgáltatások bõvítését.</p>

Tarlós István, a Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje úgy mutatta be a jelöltet, mint tapasztalt és dolgos politikust, aki nem fél a kemény fizikai munkától sem. Hozzátette: Kocsis Máté, aki egyébként jelenleg alpolgármester a kerületben, otthon van a városrész dolgaiban és ismeri a helyi nyelvezetet is.

Kocsis Máté terveirõl azt mondta: megválasztása esetén folytatja a megkezdett feladatokat, emellett pedig programokat indít a közbiztonság és a gyermekek jövõjének biztonsága, a szociális háló megerõsítése, az egészségügyi szolgáltatások bõvítése és a látható tisztaság megteremtése érdekében. Hozzátette: tudja, hogy Józsefvárosban a legmagasabb a munkanélküliség, az iskolázatlanság és a szegénység, és ehhez komoly adósságállomány is csatlakozik, ezért elkerülhetetlen a változás.

Csécsei Béla, a kerület korábbi polgármestere szeptember 2-án mondott le tisztségérõl. A döntést megromlott egészségügyi állapotával indokolta. A városvezetõ az SZDSZ színeiben politizált, öt cikluson át vezette a VIII. kerületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!