Friss hírek

2008.09.29. 14:49

Különleges egységek szabadították ki az Egyiptomban elrabolt túszokat

<p>Az egyiptomi különleges egységek is részt vettek abban az akcióban,a melynek keretében 11 külföldit és 8 egyiptomit szabadítottak ki az emberrablók fogságából hétfőn. Egy névtelenül nyilatkozó, biztonsági szolgálatnak dolgozó forrás azt mondta: Csád területén szabadították ki a turistákat. Az öt német, öt olasz, és egy román állampolgárt, valamint 8 egyiptomi kísérőjüket 10 napja rabolták el fegyveres Asszuán környékén.</p>

A forrás azt mondta az AFP-nek, hogy az "egyiptomi alakulatok csádi területen, a szudáni határ közelében" szabadították ki a foglyokat. Korábban Husszein Tantavi védelmi miniszter azt közölte, hogy a túszejtők "felét likvidálták.".

Vasárnap az emberrablók közül hatot megöltek a szudáni hatóságot, további kettőt pedig elfogtak. A túszok azonban akkor nem kerültek elő. Őket a fegyveresek továbbvitték. A csádi kormány korábban egyébként tagadta, hogy a 19 fogoly az ország területére lépett volna.

A kiszabadított külföldi túszokat hétfőn a kairói reptérre vitték. A jelentések szerint mindannyian egészségesek, és jól vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!