Helyi közélet

2015.08.12. 08:27

Leperegtek a téglák. Mikor javítják a házat?

Miskolc - Az épület teljes felújítását a társasházi tulajdonosok önerőből nem tudják megvalósítani.

Miskolc - Az épület teljes felújítását a társasházi tulajdonosok önerőből nem tudják megvalósítani.A közelmúltban nagyobb tégladarabok estek le az egyik belvárosi épület tetejéről Miskolcon. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt baj, hiszen ez a város egyik legforgalmasabb helye, a közelben sok szórakozóhellyel. Az épületben – Széchenyi utca 22. szám – magánlakások vannak, amelyeket a MIK Zrt. kezel. Az eset után azt a tájékoztatást kaptuk, az ügyben a társasház lakóközössége közgyűlést hív össze, akkor döntenek majd arról, hogy milyen lépésekben hárítják el a balesetveszélyt. Most a MIK Zrt.-nél érdeklődtünk, hogy megvolt-e a lakógyűlés és milyen döntés született.

„A 2015. július végi vihar okozta kárt augusztus végére javítják ki” – tájékoztatott az ingatlankezelő. Hozzátéve: a kármentesítés és további kármegelőzés a vihar után azonnal megtörtént.

„Az épület teljes felújítását a társasházi tulajdonosok önerőből nem tudják megvalósítani, az ehhez szükséges anyagi forrást keresik. Terveik szerint az épület tulajdonosai az épület tetőhéjazatát cserélnék le első lépésként” – mondták.

A MIK szakemberétől megtudtuk, a társasházi közgyűlést augusztus 3-án megtartották. Annak témája a vihar okozta kár helyreállítása, illetve a legszükségesebb teendők voltak. „A tulajdonosok döntése, hogy a macskalépcső és a szomszéd ház tetőjavítását egyszeri befizetéseikkel azonnal finanszírozzák” – írták.

Mennyibe kerül majd a felújítás? – kérdeztük. „A vihar okozta kár kijavítása és az azt megelőző kármentesítés együttesen 800–850 ezer forintba kerül, amit a tulajdonosok – az előzőek szerint – egyszeri befizetéssel biztosítanak” – kaptuk a választ.

ÉM-NSZR


Miskolc - Közel hét éve is hasonlóan lerobbant állapotban volt az a belvárosi ház Miskolcon, ahonnan szerdán tégladarabok hullottak a járdára. Olvasónk jelezte a városnak már akkor, azóta sem történt semmi. tovább »

Miskolc – Nagyobb tégladarabok estek le hétfőn az egyik belvárosi épület tetejéről, szerencse, hogy éppen nem sétált arra senki. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában