Calici járvány: továbbra is látogatási tilalom a szekszárdi kórház belgyógyászatán

Calici járvány miatt továbbra is látogatási tilalom van a szekszárdi kórház egyes és hármas belgyógyászati osztályán. A korábbi 25 fertőzött mellett újabb betegeknél jelentkeztek a calici vírusra utaló jellegzetes tünetek. A városban eddig legkevesebb 160 – an, többségében gyerekek betegedtek meg.

Hányás, hasmenés, láz – ezek a tünetek először a szekszárdi Dienes Valéria Általános iskola diákjainál jelentkeztek a múlt hét közepén. A tisztiorvosi szolgálat 160 gyereknél mutatta ki a calici vírust. Fertőtlenítették a konyhát, a tantermeket és a mellékhelyiségeket, a diákoknak pedig naponta többször kezet kellett mosniuk.

A calici kisebb járványt okozott a térségben. A megyei kórházban csütörtökig 25-en betegedtek meg, azóta újabb betegeknél is jelentkeztek a fertőzés tünetei. Egyiküknek sincs olyan más súlyos betegsége, ami miatt veszélyes lehetne rájuk a fertőzés – mondta el a Független Hírügynökségnek Mozolai László, a szekszárdi kórház ügyeletes főorvosa.
A látogatási tilalom továbbra is tart az egyes és a hármas belgyógyászati osztályokon.

Brázay László, dél – dunántúli regionális tisztifőorvos szerint az újabb megbetegedések a járvány végét jelző szórvány esetek és várhatóan hét közepére megáll a vírus terjedése. Bár a diákokkal az iskolában kérdőívet is kitöltettek annak érdekében, hogy meghatározhassák, honnan ered a vírus, az erre vonatkozó vizsgálatok eredménytelenek voltak – tette hozzá.