Bízott benne – sikerült neki

Rövid idő alatt munkát talált a hajdujob.hu internetes portál segítségével.

Papp Sándorné 1976-ban érettségizett, pénzügyi-számviteli, gazdálkodási képesítéssel rendelkezik. Azóta ennek megfelelő munkakörökben dolgozott, mígnem ez év nyarán hivatalosan megszűnt a munkaviszonya.

Három hónap alatt

– A felmondási időm június elsejéig tartott, így igazán intenzíven április második felében kezdtem állást keresni. Addig elsősorban az ismerősök körében érdeklődtem az esetleges elhelyezkedési lehetőségek iránt, valamint újsághirdetéseket böngésztem. A felmondási idő hat hónapja alatt hullámzó volt a helyzet. Kezdetben teljesen kilátástalannak tűnt számomra a munkakeresés, voltak mélypontok, de szerencsére született optimista vagyok – mondta el Papp Sándorné.

Úgy gondoltam, ha nem próbálkozom, senki nem fog nekem állást kínálni. Már a hajdujob.hu internetes álláskereső portál április közepi elindulása előtt hallottam erről az új lehetőségről, s nagyon kíváncsi voltam rá, miképpen tudom használni annak érdekében, hogy munkát találjak. Néhány napot azzal töltöttem, hogy egyáltalán eligazodjak a honlapon, megtanultam a használatát. A nagylányom segített ebben. Aztán május elején megírtam az önéletrajzomat, s már nem jelentett gondot a meghirdetett állásokra beadni a pályázatokat a portálon keresztül. Naponta kerestem az új lehetőségeket. A sikeres pályázat előtt tizennégyet küldtem el munkáltatóknak a hajdujob.hu portálon keresztül. Végül három hét alatt megtaláltam azt az állásajánlatot, amit aztán el is nyertem. Július 18-án kezdtem dolgozni, tehát az igazán aktív álláskeresés kezdetétől számított három hónapon belül már munkába is álltam.

Középkorút kerestek

A Filharmónia Kelet-Magyarország Kht. hirdette meg ezt az irodai adminisztrációs, pénzügyes, szervezői állást, amit végül sikerült elnyernie Papp Sándornénak. Erre a munkára kimondottan középkorú munkatársat kerestek, olyan végzettséggel, mint amilyennel ő is rendelkezik.

Úgy tudja, közel százan pályáztak erre az állásra, s az utolsó rostán hárman maradtak. Közülük választották ki őt.

Nagyon a magáénak érzi a feladatát, mert pénzügyekkel hosszú évek óta foglalkozik, a szervezői munka pedig azért nem idegen a számára, mert az aktív sportolás befejezése óta is benne van az atlétika világában: rengeteg sporteseményen vesz részt szervezőként is.